ELNÖK (Dornbach Alajos)

Full text search

ELNÖK (Dornbach Alajos)
ELNÖK (Dornbach Alajos): Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés! Következik a határozathozatal. (Dr. Bejczy Sándor: Kevesen vagyunk!) Kérem, mindenki foglalja el a helyét.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy a szövetkezekről szóló 1992. évi I. törvény hatálybalépéséről és az átmeneti szabályokról szóló 1992. évi II. törvény egyes rendelkezéseinek értelmezéséről szóló elvi állásfoglalás alkotmányügyi bizottság által előterjesztett új változatát elfogadja-e. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik. – 121 "igen", 0 "nem", 36 tartózkodás.)
Meg kell ismételnünk a határozathozatalt, mindenkit kérek, fáradjon a helyére. Kicsit várnunk kell, amíg mindenki visszatér a helyére.
Tehát ismételten kérdezem az Országgyűlést, elfogadja-e a határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik. – 143 "igen", 0 "nem", 47 tartózkodás.) Még mindig hiányzik néhány képviselő ahhoz, hogy határozatképesek legyünk. (Rövid szünet.)
Most már határozatképesek leszünk. Kérdezem ismét a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az állásfoglalás alkotmányügyi bizottság által előterjesztett változatát. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.) Az Országgyűlés 153 "igen" szavazattal, ellenszavazat nélkül, 44 tartózkodással a javaslatot elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! A továbbiakban az eredetileg tervezett sorrend szerint haladunk.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me