VASTAGH PÁL, DR. (MSZP)

Full text search

VASTAGH PÁL, DR. (MSZP)
VASTAGH PÁL, DR. (MSZP) Köszönöm, Elnök Úr. Az átmeneti törvény kapcsán nem először alakul ki a Házban igen élénk és parázs vita, és ez egyáltalán nem véletlen. Balás képviselő úr némiképpen idealizálta ezt a törvényt. Ez a 64. §-ból álló törvény az egyik legbonyolultabb jogalkotási produktum, amit a Parlament elkészített. Benne van a kárpótlási törvény végrehajtása, benne vannak az átalakulási törvény követelményei. Egyszerűen az, hogy ezt jogpropaganda útján pontosan meg lehessen ismertetni, szinte lehetetlen feladat.
Zsiros képviselő úr úgy beszél, mintha a törvénynek most folyna a parlamenti vitája. Január 7-én az Országgyűlés elfogadta ezt a törvényt. Közel másfél esztendő állt rendelkezésre, hogy az átalakulás tartalmát az Országgyűlés meghatározza. Ezek után kérem, úgy felvetni a kérdést, hogy a törvényjavaslat ellentmondásos, homályos, nem végrehajtható, egyszerűen számomra érthetetlen. Akkor miért nem a tárgyalási szakaszban, amikor a törvény tartalmát kialakítottuk, miért nem akkor került sor ezeknek az észrevételeknek a tolmácsolására?
Ilyen körülmények között, ha bárkinek fontos az, hogy a magyar mezőgazdaság átalakulása minél hamarabb végbemenjen, lezáródjon, és egy új fejezet induljon el, a jogbiztonság követelményei azt kívánják, hogy a lehetőség szerint minimális módosítással, módosítás nélkül próbáljuk meg ezt a rendkívül bonyolult törvényt a gyakorlatban végrehajtani. És ezen nem segít az, ha visszakanyarodunk egy olyan stádiumhoz, ami a törvényjavaslat érdemi parlamenti vitájához kapcsolódik álláspontom szerint. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me