ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönöm. Megkérem képviselőtársaimat, hogy őrizzék meg a Ház határozatképességét, mert ismételten határozathozatalok következnek még.
Tisztelt Országgyűlés! Napirendi javaslatunk 11. pontja két, lényegében azonos tárgyú előterjesztést tartalmaz. Mindkét előterjesztés a gázenergiáról szóló 1969. évi VII. törvény módosítására irányul. De a Kormány előterjesztése ezen túlmenően a villamosenergia fejlesztéséről és elosztásáról rendelkező 1962. évi törvény módosítására is javaslatot tesz. A Kormány előterjesztését 1999-es számon, míg Hatvani Zoltán képviselő – a Szabad Demokraták Szövetsége részéről – önálló indítványát 6480-as számon kapták kézhez képviselőtársaim. Ez esetben az ügyrendi bizottság állásfoglalása értelmében szavazással kell dönteni abban a kérdésben, hogy az Országgyűlés melyiket tárgyalja.
Először a kormány-előterjesztés tárgysorozatba vételéről határoz az Országgyűlés. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, hogy egyetért-e a villamosenergia fejlesztéséről és elosztásáról rendelkező 1962. évi IV. törvény és a gázenergiáról szóló 1969. évi VII. törvény módosításáról rendelkező 1999-es számú törvényjavaslat tárgysorozatba vételével. Határozathozatal következik. Most kérem szavazatukat. (Szavazás.) Köszönöm. Az Országgyűlés 189 szavazattal, 33 ellenében, 9 tartózkodás mellett az említett javaslat tárgysorozatba vétele mellett foglalt állást.
Megkérdezem akkor Hatvani Zoltán képviselő urat, hogy erre a döntésre figyelemmel, fenntartja-e vagy visszavonja-e a 6480-as számú, a Kormány elfogadott előterjesztésével lényegileg azonos tárgyú indítványát. (Szalay Gábor jelentkezik.) Igen, Szalay képviselő úr ismerteti az álláspontot.
Felszólaló: Szalay Gábor (SZDSZ)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me