MÁDAI PÉTER (SZDSZ)

Full text search

MÁDAI PÉTER (SZDSZ)
MÁDAI PÉTER (SZDSZ) Tisztelt Belügyminiszter Úr! Én is tudom, hogy József Attila 22-ben még nem írt ilyen verseket. 36-ban vagy 37-ben írta a Levegőt!, ami nagyon szorította, és abban többek között azt is írja, hogy: "Én nem így képzeltem a rendet, Lelkem nem ily honos". Én tehát a 22-es Horthy-Magyarország szemléletére gondoltam, ahol vallásra (Felzúdulás a kormánypártok padsoraiban.) , családi állapotra kérdezni lehetett.
Ebből adódóan tehát természetesen az ön válaszát nem tudom elfogadni – a morgás ellenére –, úgy érzem magam, mint akit pofon ütnek úgy tisztességesen, és azután azt mondják, hogy ne haragudj. Amellett, hogy keresztény ember vagyok és jólesik a megkövetés, de azért sajog a pofon helye. Ön nem mondta el, hogy megköveti azokat a polgármestereket, akiknek ugyan nem kötelességük erre válaszolni, csak ezek a polgármesterek kétoldalú szorításban vannak, és ezt ön pont olyan jól tudja, mint én s az ország népe. Szorítja őket a szűkös költségvetés, és szorítja őket az a veszély (Felzúdulás, közbeszólások a jobb oldalon.) , hogyha nem válaszolnak, akkor megjegyzik őket, mint notórius nem válaszolókat (Zaj.) . Innen Attilától az idézet.
Egyébként tisztelt belügyminiszter úr engedtessék meg, hogy két sort olvassak egy ezzel kapcsolatos, az ön felügyelete alá tartozó embertől: "A kérdőíveket nem muszáj kitölteni. Aki akarja, akár a szemétládába is dobhatja". Dr. Márkus István, a BM Menekültügyi Hivatalának elnöke.
Ez az egyetlen dolog, amiben önnel egyetértek. Valóban oda való, sőt a történelem szemétdombjára ez az egész szemlélet is, aminek alapján egy ilyen kérdőív Magyarországon a polgármesterekhez eljuthat.
Természetesen nem fogadom el a választ.
(Taps az SZDSZ padsoraiban.)
Határozathozatal

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me