HORN GYULA (MSZP)

Full text search

HORN GYULA (MSZP)
HORN GYULA (MSZP) Köszönöm szépen, Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Ebben a javaslatban az van, hogy kezdeményezzük: a Kormány március 31-éig terjessze be az Országgyűlés elé a törvénytervezetet. Engedjék meg, hogy röviden indokoljam!
Mindenekelőtt arról van szó, hogy a Rádió és a Televízió körüli csatározások, úgy hisszük, szükségessé teszik ennek a törvénynek a mielőbbi meghozatalát. Ismeretes, hogy az illetékes bizottságban mintegy egy éve folyik a törvényalkotás, -egyeztetés, és számunkra úgy tűnik, hogy ezen a szinten bizonyos kérdésekben már nem tudnak továbblépni. Nincs például megnyugtató megegyezés vagy annak lehetősége a Televízió és a Rádió jogállását illetően, a pártatlan felügyelet pontosításának kérdésében, és újra és újra visszatér olyan kérdés-, problémakör, mint a kinevezési rend vagy pedig a frekvenciamoratórium.
Megítélésünk szerint olyan törvényre volna szükség, és mielőbb ennek meghozatalára, amely a lehető legnagyobb mértékben biztosítja az alkotó szabadságot a két legfontosabb médiánál, valamint a lehető legszélesebb körű társadalmi ellenőrzést tesz lehetővé.
Úgy ítéljük meg, hogy az eddigi bizottsági munka ugyanakkor nagyon sok olyan változatot mutatott fel, amelyek lehetőséget adnak arra, hogy itt – tehát normális törvényhozási keretek között – vitatkozzunk ezekről, és döntésre jussunk. Ezért is tartanánk indokoltnak, hogy mielőbb bekerüljön a tervezet a Ház elé.
Még egy megjegyzés: kívánatos lenne, hogy mindaddig, amíg nem születik meg ez a törvény, lehetőleg hagyjuk működni, zavartalanul, a Televíziót és a Rádiót.
Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a bal oldalon.)
Határozathozatal

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me