ROTT NÁNDOR, DR. (KDNP) a környezetvédelemi bizottság elnöke:

Full text search

ROTT NÁNDOR, DR. (KDNP) a környezetvédelemi bizottság elnöke:
ROTT NÁNDOR, DR. (KDNP) a környezetvédelemi bizottság elnöke: Igen tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Bár név szerint és személy szerint én vagy akár a környezetvédelmi bizottság nem került szóba, de implicite ebben a felszólalásban az is szerepelt, hogy a környezetvédelmi bizottság, igen, ezt a javaslatot támogatta, bizonyos mértékig kezdeményezte.
Rendkívül csodálom a képviselő úrnak ezt a bizonyos mértékig felemás felszólalását. Igen, a parlamentek jogszabályalkotásában fognak történni olyanok, amelyek nem fognak osztatlan elismerést kelteni mindenkiben! Ha most száz, százötven, kétszáz vagy akár kétezer külföldi – nem akarom az országokat néven nevezni, mert nem szeretném őket mint országokat megsérteni –, egy-két ország kamionsofőrjeinek vagy kamionvállalkozóinak nem tetszik egy magyar törvény, akkor most ez a Ház vagy legalább annak egyes tagjai mellüket verve meakulpázzanak?! Kérjünk bocsánatot, hogy az ország területére vonatkozóan a magyar Országgyűlés olyan törvényt hozott, amilyet akart?! (Közbeszólás a jobb oldalról: Úgy van!)
Hol van akkor vagy hol lesz akkor ennek az országnak a szuverenitása? (Moraj a bal oldalon.) Ha attól, hogy öt-tíz vagy száz tehergépkocsi blokádot rendez, akkor kezdjük megbánni, hogy ilyen szabályt hoztunk?!
Nem szeretném, ha kicsiben, jelentéktelenben megismétlődnék gyakorlatilag ugyanaz, ami a taxisblokád idején történt, még akkor sem, hogyha erre egyesek, úgy látszik, még ma is hajlamosak! (Taps a jobb oldal széléről.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me