MÉSZÁROS BÉLA (SZDSZ)

Full text search

MÉSZÁROS BÉLA (SZDSZ)
MÉSZÁROS BÉLA (SZDSZ) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A rábafüzesi határátkelőhellyel és az ott kialakult problémákkal kapcsolatos interpellációm már 1991. november 5-én hangzott el. Azóta eltelt három hónap, egy nap híján három hónap. Tulajdonképpen ez nem kis idő, mégis azt kell mondjam, hogy ez a három hónap, úgy tűnik, hogy nem elfecsérelt idő, mert hisz olyan eredményekről számolhatok be, amelyek, úgy tűnik, e pillanatban az ottani problémákat megoldják.
Nagyon röviden: a vámkezelés létszámát 12 fő átcsoportosításával, a határkezelés gyorsításával, úgy tűnik, megoldották. A speditőri szolgáltatást három fővel növelték, itt az ügyintézés egyszerűsödött. Harmadsorban pedig december 20-tól a határátkelőhelyen konténeres számítógép-központ működik, ez az adminisztrációs ügyintézést segíti elő.
Már ezen intézkedések hatására is úgy tűnik, hogy a probléma ezidáig megoldottnak látszik. Túl ezen, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága a közlekedési tárca területi szervének aktív közreműködésével, a határőrség és a rendőrség vizsgálatával születtek ezek az eredmények, ezek következtében. Ugyanakkor felmerült a közlekedési tárca indítványában, hogy amennyiben a problémák mégse oldódnak meg ezen intézkedésekkel, akkor egy közös osztrák-magyar vámkezelési területet alakítanának ki, ami a közlekedési tárcának 50 millió forintos kiadást jelentene.
Befejezésül megköszönöm a közlekedési tárca aktív közreműködését és azt, hogy a helyzet jobbítása érdekében ezeket az intézkedéseket meghozta. És annyi joggal élni fogok, hogy amennyiben a nyári csúcsforgalom idején ezek a problémák ismét besűrűsödnek, akkor ismét élni fogok a jogommal és visszaélek egy kicsit a türelmükkel. De bízzunk abban, hogy ebben a pillanatban ezek a meghozott intézkedések végül is megoldják a problémát, tehát elfogadom a választ, és azt kérem a tisztelt Háztól is. (Taps.)
Határozathozatal

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me