SZABÓ TAMÁS, DR. tárca nélküli miniszter:

Full text search

SZABÓ TAMÁS, DR. tárca nélküli miniszter:
SZABÓ TAMÁS, DR. tárca nélküli miniszter: Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársam! Tisztelt Ház! Bár a felvezetés alaposan eltért attól, mint amit írásban megkaptam, arra azért szeretnék utalni, hogy a privatizációs törvények ma sem hiányoznak, van egy sajátos privatizációs törvényrendszer, amelyet ez a Parlament hozott meg, illetve alakított át.
Másodszor az is nyilvánvaló, mindenki előtt ismert kell hogy legyen, hogy már nagyon régóta folyik a privatizáció eddigi tapasztalatainak feldolgozása, komolyan egy 89-től megkezdett folyamatról van szó, és ennek során eldöntésre került, hogy a Parlament ebben az évben kap olyan javaslatokat, és szerintem heteken belül kap olyan javaslatokat, amelyek az egész kérdéskört újragondolják, és az általános kérdéseket – én úgy gondolom – akkor kellene megvitatni, amikor ezekkel a törvényekkel foglalkozik az Országgyűlés.
A konkrét problémával kapcsolatban én azt gondolom, hogy az előprivatizáció keretében zajló folyamat általában mindenütt megfelelő mechanizmusokkal működik arra, hogy az érdekeltek részt vegyenek ebben a folyamatban, és véleményt nyilvánítsanak. Ez a probléma, ami itt fölvetődött, is azt mutatja, hogy megvannak az érdekérvényesítési lehetőségek, mert mire elmondásra került, addigra a helyi sajtóban is nyilvánvalóvá vált, hogy természetesen van mód arra, hogy profilkötöttséget kössenek ki. Természetesen van mód arra, hogy az önkormányzatok, az Országos Műemlékvédelmi vagy Idegenforgalmi Hivatal – attól függően, hogy melyik illetékes ebben a kérdéskörben – bevonásával olyan feltételek alakuljanak ki, amelyek a pályázónak, és különösen annak, aki végigviszi a privatizációs folyamatot, adott esetben a Merkantil Banknak, megfelelnek.
Úgy gondolom, olyan problémával állunk most szemben, ami már megoldódott. Ebből látszik, hogy működnek ezek a mechanizmusok. Még egyszer utalok arra, hogy itt több képviselő – köztük Bratinka József képviselő – közreműködésére a helyi sajtó is közölte, hogy a probléma adott, az interpellációt indokolttá tevő része hetekkel ezelőtt megoldódott. Köszönöm szépen. (Szórványos taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me