ELNÖK (Dornbach Alajos)

Full text search

ELNÖK (Dornbach Alajos)
ELNÖK (Dornbach Alajos): És az Országgyűlés? Szavazzanak! (Megtörténik.) Az Országgyűlés 78 "igen" szavazattal, 128 ellenszavazattal, 5 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.
(18.40)
Kérdezem ezért, elfogadja-e az országgyűlési határozati javaslat eredeti 4. pontját. Kérem, szavazzanak! (Megtörténik.) Az Országgyűlés 203 "igen" szavazattal, ellenszavazat nélkül, 7 tartózkodás mellett a javaslatot elfogadta.
A jelentés 2. pontja és 3. pontja helyett a 6059-es számú módosító javaslat alternatív megoldásokat tartalmaz a határozati javaslat 6. pontja helyébe kerülő rendelkezésre. A jelentés 2. pontjában levő javaslat nem kapta meg a bizottságok szükséges támogatását, azonban frakciótámogatás, illetve -kérelem alapján határozunk róla.
A 2. pont alapján Havas Gábor képviselő úr és társai megfogalmazása szerint a saját jogon és özvegyi jogon járó ellátás együttes folyósításának felső határa ennél a nyugdíjkorrekciónál ne érvényesüljön. A saját jogú nyugdíjemelés teljes összegével emelkedik az együttfolyósítási ellátás. A 6059-es számú módosító javaslatban Kovács Pál képviselő úr és Csehák Judit képviselő asszony azt indítványozzák, hogy a saját jogon és özvegyi jogon járó ellátás, ha az özvegy saját jogú öregségi, rokkantsági, baleseti rokkantsági nyugdíját 1989. január 1-je előtti időponttól állapították meg, 1992. január 1-jétől, ha pedig 1989. január 1-je után állapították meg, akkor 1992. július 1-jétől 8910 forintban, 1992. szeptember 1-jétől mindkét érintett csoport számára 9510 forintban legyen folyósítható együttesen.
Tehát először Havas Gábor és társai javaslatáról határozunk a jelentés 2. pontja szerint. A bizottságok nem támogatják. Államtitkár úr?

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me