SZABÓ LAJOS, DR. (FKgP)

Full text search

SZABÓ LAJOS, DR. (FKgP)
SZABÓ LAJOS, DR. (FKgP) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! A törvényjavaslatom napirendre tűzésénél lényegileg indokoltam. Csupán annyit szeretnék újólag megemlíteni, hogy célunk elsősorban a kárpótlási, illetve az 1992. évi II. törvény végrehajthatóságát javítani. Mind a három módosító indítványunk ezt célozza.
Különösen fontosnak tartjuk még emellett, hogy a törvény végrehajthatóságánál is vagy azzal egyenértékűen nagyon fontos kérdés, hogy a következőkben alakulnak ki a magyar mezőgazdaság jövőbeni lehetőségei. Nem lehet a jövő földhasználati viszonyait kizárólag az árveréseken kialakuló véletlenekre bízni.
Tisztelt Országgyűlés! Én egy nagyon erős szót használok, ez egy agyrém, ha valaki úgy gondolja, hogy célszerűen, hasznosan működő mezőgazdaság kialakulhat az árveréseken. Igenis azt befolyásolni kell, igenis azt tervszerűen, célszerűen kell kialakítani, mert ez a kötelességünk a jövőnkkel, magunkkal szemben és az utódainkkal szemben is, hisz a most kialakuló földhasználati viszonyok hosszú-hosszú időre meghatározzák a magyar mezőgazdaság termelési feltételeit.
Én kérném a képviselőtársaimat, hogy ilyen szempontból kezeljék a törvénymódosító javaslatainkat. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me