ELNÖK (Dornbach Alajos)

Full text search

ELNÖK (Dornbach Alajos)
ELNÖK (Dornbach Alajos): S az Országgyűlés? Szavazzanak! (Megtörténik.) Az Országgyűlés 39 "igen", 147 "nem" szavazattal 18 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.
Kérdezem ezért, elfogadja-e az országgyűlési határozati javaslat eredeti 2. pontját. Szavazzanak! (Megtörténik.) Az Országgyűlés 157 "igen", 31 "nem" szavazattal 15 tartózkodás mellett az eredeti javaslatot elfogadta.
(18.40)
A jelentés 8., a kiegészítő jelentés 5., 6., valamint 8. pontjában lévő javaslatok alternatív megoldásokat tartalmaznak a határozati javaslat 1. pontjára, illetőleg egy új ponttal történő kiegészítésére.
A 9. pontban lévő javaslatot az előterjesztője visszavonta.
Szeleczky Zoltán úr villamospálya megépítését indítványozza, a Galvani úti híd beruházási előkészítő munkálatainak elindítását javasolja, illetve a két Duna-híd megépítéséhez hatásvizsgálatok elkészítését tartja szükségesnek.
Felhívom figyelmüket, hogy a javaslat tartalmában összetartozó a 19. pontban lévő indítvánnyal, ezért elfogadása esetén a 22. pontban lévő javaslatról nem tud az Országgyűlés határozni.
A gazdasági bizottság javaslata szerint az Országgyűlés felkéri a Kormányt és a fővárosi közgyűlést, vizsgálja meg annak lehetőségét, hogy a Duna-híd kétirányú villamospályával egyidőben történő megépítésére van-e lehetőség, és tekintsék át a Galvani úti híd megvalósításának lehetőségeit.
Schiffer János úr ezzel tartalmában azonos, de szövegezésében eltérő javaslatot terjeszt elő. Szavazástechnikai okokból a gazdasági bizottság és Schiffer János úr javaslatát az a) és b) pontokra vonatkozóan külön-külön teszem fel szavazásra.
Török Ferenc úr javaslatának lényege, hogy az Országgyűlés támogatja a fővárosi közgyűlés határozatát, mely célul tűzte ki egy második, a Galvani úti híd megépítését is. Ez utóbbi javaslat ugyan új pontként kívánja a rendelkezést a határozatba beiktatni, de tartalmában az előző két javaslat b) pontjával alternatív viszonyban áll.
Először a gazdasági bizottság és Schiffer János úr szövegében megegyező javaslatáról határozunk a kigészítő jelentés 5. és 6. pontjának a) pontra vonatkozó része szerint.
A költségvetési bizottság a javaslatot támogatja. Miniszter úr?

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me