ELNÖK (Dornbach Alajos)

Full text search

ELNÖK (Dornbach Alajos)
ELNÖK (Dornbach Alajos): És az Országgyűlés? Szavazzanak! (Megtörténik.) Az Országgyűlés 89 "igen" szavazattal, 135 ellenszavazattal 8 tartózkodás mellett a javaslatot nem fogadta el.
A jelentés 12-től 15-ig terjedő pontjai eltérő megoldásokat tartalmaznak a törvényjavaslat 2. (2) bekezdésére. A 15. pontban lévő javaslat egy további, új bekezdésre is javaslatot tesz. A 12. pontban lévő javaslat a másik kettő mellett is elfogadható, míg a 14. és 15. javaslatok egymással alternatív viszonyban állnak. A 12. pontban lévő javaslat nem kapta meg a szükséges bizottsági támogatást.
A 14. pont szerint Zétényi Zsolt javasolja, hogy a még élő szülő hiányában a testvér legyen jogosult a kárpótlásra; több gyermek, több szülő vagy több testvér esetén a kárpótlást egyenlő arányban kell megosztani. A 15. pont szerint Zétényi Zsolt és Varga János urak javaslata szerint az élő özvegy, a sérelmet elszenvedő élő gyermeke és a még élő szülő jogosult legyen a kárpótlásra, ezek hiányában az élő testvér félmillió forint kárpótlásra legyen jogosult. Az összeget csoportonként és csoporton belül egyenlő arányban kelljen felosztani.
Először Zétényi Zsolt és Varga János urak javaslatáról határozunk a 15. pont szerint. A javaslatot mindhárom bizottság támogatja. Miniszter úr?

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me