ELNÖK (Szűrös Mátyás)

Full text search

ELNÖK (Szűrös Mátyás)
ELNÖK (Szűrös Mátyás): Köszönöm államtitkár úr válaszát. Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatal következik. A benyújtott módosító javaslatokról együttes jelentés készült 5869-es számon.
Az alkotmányügyi bizottság kiegészítő jelentést készített 5905-ös számon. Határozathozatalunk során az együttes jelentés sorrendjét követjük.
Tisztelt Országgyűlés! A kiegészítő jelentés 1. pontja szerint Pál László javaslata elkésett, ezért az alkotmányügyi bizottság érdemben nem tárgyalta. A képviselő, tekintettel arra, hogy az általános vitában jelezte, illetve ismertette módosító javaslatát, kéri, hogy az Országgyűlés szavazzon róla.
Tisztelt Országgyűlés! Az ügyrendi észrevételre figyelemmel kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy történjék-e szavazás a kiegészítő jelentés 1. pontjában Pál László képviselő úr javaslatáról. Kérem, szavazzanak. (Szavazás. Zaj.) Igen. Még nem határozatképes az Országgyűlés. Kérem képviselőtársaimat, fáradjanak be. Közben a csengő szól a folyosón.
Tisztelt Országgyűlés! Tehát ügyrendi kérdésben kérek szavazást. Tehát az ügyrendi észrevételre tekintettel kérdezem a tisztelt Országgyűlést: történjék-e szavazás a kiegészítő jelentés 1. pontjában Pál László javaslatáról? Kérem, szavazzanak. (Szavazás.)
Megállapítom: az Országgyűlés 126 "igen" szavazattal, 53 ellenszavazattal, 15 tartózkodással az ügyrendi javaslatot elfogadta.
Határozathozatal

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me