KUNCZE GÁBOR (SZDSZ)

Full text search

KUNCZE GÁBOR (SZDSZ)
KUNCZE GÁBOR (SZDSZ) Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Miniszter Úr! A térségben fellelhető foglalkoztatási problémákra már több alkalommal próbáltam interpellációval, kérdéssel felhívni a figyelmet. Elég utalnom a Csepel Autógyár helyzetére például, és már 1990 okóbere óta megoldatlan a Pestvidéki Gépgyár helyzete. Igaz a megállapítás: lassan ezt a térséget "iparsújtotta" területté lehet nyilvánítani!
Mint említettem, a döntés a vállalati felszámolásról 1990 októberében történt, azóta folyik a felszámolási folyamat. Nem privatizációról van tehát szó, hanem a vállalat értékesítéséről, eladásáról! Ennek függvényében meglehetősen furcsa, hogy másfél év után most kell a minisztériumoknak egyeztetniök, hogy milyen feltételek mellett értékesíthető ez a vállalat.
Ahogy Nagy András képviselőtársam elmondta: a még megmaradt dolgozók körében bizonytalanság uralkodik a területen. Úgy érzékeli mindenki, hogy abban az esetben, ha a vállalat állami kézben marad, további elbocsátásokra kell számítani. Az egyetlen megoldás a honvédség érdekeit figyelembe vevő értékesítés valóban!
Az interpellációt azért nyújtottuk be, mert meggyorsítani kívántuk ezt a folyamatot – tájékozódni kívántunk arról, hogy mi várható ezen a területen. Ilyen területen a miniszter úr válasza kielégítő, bár legszívesebben azt válaszolnám, hogy válaszomat majd 30 napon belül írásban adom meg. Miután azonban a miniszter úr rövid határidőt ígért, ezért ezt a választ elfogadom, megígérve, hogy nem fogunk leszállni erről a kérdésről, és továbbra is fokozottan figyelemmel kísérjük a Pestvidéki Gépgyár sorsát. Köszönöm figyelmüket. (Taps.)
Határozathozatal

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me