TAKÁCSY GYULA, a gazdasági bizottság elnöke:

Full text search

TAKÁCSY GYULA, a gazdasági bizottság elnöke:
TAKÁCSY GYULA, a gazdasági bizottság elnöke: Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Az előbb képviselőtársam külön felhívta a gazdasági bizottság elnökének figyelmét, hogy nem figyelt oda az előterjesztőre. Azt hiszem, egy dolgot le kell szögezni: március 5-én volt a gazdasági bizottság ülése, és nekem az volt a feladatom, hogy arról tárgyilagos tájékoztatást adjak. Én ezt tettem meg, ez volt a kötelességem.
De, hogy azért odafigyeltem, szeretném felolvasni az expozé egyes részleteit. Valóban elhangzik olyan kifejezés, miszerint az utóbbi időben a cseh és szlovák félnek az együttműködési szándéka nem megfelelő, azonban a magyar Kormány – itt van leszögezve – a jószomszédi kapcsolatok őrzése, háromoldalú vizsgálatok mielőbbi megindíthatósága és ennek megfelelően az államközi vita megegyezéssel történő feloldása érdekében a kényszerhelyzet oldására a Magyar Köztársaság miniszterelnöke ismételten a Cseh és Szlovák Szövetségi Köztársaság miniszterelnökéhez fordult. És itt a továbbiakban elmondta Siklós Csaba azt, hogy miért kéri a Kormány ezt az indítványt.
Azt hiszem, miután március 5-én volt a bizottsági ülés, Pap képviselőtársam azt mondta, hogy március 6-án lettek újabb információi, a bizottság elnökének pedig az a kötelessége, hogy a bizottság üléséről tartson tájékoztatást, én a korrekt tájékoztatásnak eleget tettem, és talán figyeltem is az expozét tartó miniszter előadására.
Köszönöm.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me