LOTZ KÁROLY, DR. (SZDSZ)

Full text search

LOTZ KÁROLY, DR. (SZDSZ)
LOTZ KÁROLY, DR. (SZDSZ) Elnök Úr! Képviselőtársak! Én még a Pál László–Pap András vitához akartam hozzászólni, elnézést ezzel kapcsolatban! Tulajdonképpen én igazat adok Pap Andrásnak abban, hogy nem lehet meghatározni, hogy módosító indítványokkal mennyire lehet megnövelni a Munkavállalkozói Résztulajdonosi Programnak a népszerűségét; valóban ötszörösére vagy négyszeresére, – ez így meghatározhatatlan.
Egy azonban biztos: egy ilyen fontos és általunk is alapvetőnek tartott tulajdonosi váltás, tulajdonosi kiterjesztési program esetében megítélésünk szerint úgy kell egy programot kidolgozni, hogy helyből ne tartalmazzon olyan buktatókat, olyan – hogy úgy mondjam – kompromittáló elemeket, amelyek lehetetlenné teszik ennek a valódi népszerűségét. Tehát ezzel akartam volna Pap Andrásnak válaszolni: nem az a lényeg, hogy mennyire, hanem hogy ebben van néhány olyan – és itt a mai napon is többen elmondták ezeket a buktatókat, mindenekelőtt a tulajdonosoknak a hozzájárulási kérdését, az 50%-os részvételi arányt, a hitelproblémákat. Ezek mind-mind olyanok, amelyekről legközelebb szeretnék majd szólni, amikor majd folytatódik a vita. De ha ezeket helybe beépítettük, akkor nem lehet azt várni, hogy ez valóban népszerű program lesz. Én legalábbis úgy értettem Pál Lászlónak a felszólalását.
Itt egy olyan munkavállalói és privatizációs ütköztetésről van szó, amelyet borzasztó könnyen ki lehet játszani egymás ellen, tehát – hogy úgy mondjam – a szociális és a kapitális szempontoknak az ütköztetése alkalmas arra, hogy ezt kijátsszuk egymás ellen. Pont ezt kellene elkerülni, ezeknek egy olyan ésszerű összhangját kell ebben az esetben megteremteni, amely lehetővé teszi ennek a valódi népszerűségét, és mi ezt hiányoljuk, hogy ez nincs benne ebben a törvényben, tehát ezeket a változtatásokat mindenképpen végre kell hajtani, hogy egyáltalában valóban használható és népszerű, és valóban a tulajdonviszonyokra pozitívan ható törvényjavaslat születhessék! Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me