TARNÓCZKY ATTILA (MDF)

Full text search

TARNÓCZKY ATTILA (MDF)
TARNÓCZKY ATTILA (MDF): Igen, Elnök Úr. Köszönöm a szót, Elnök Úr. Hölgyeim és Uraim! Hadd mondjam el, hogy a Szili Sándor képviselőtársam által benyújtott módosító indítványt, miután az alkotmányügyi bizottság eloszlatta aggályaimat, támogatnám. Valóban egy kedvezőbb lehetőséget jelent a munkájukat vesztők számára.
A másik indítványról röviden a következőket szeretném mondani. Amikor én önálló indítványomat beadtam, akkor egy olyan tévedést próbáltam kiküszöbölni, amelyet együttesen, magamat is beleértve követtünk el, nem szándékosan, hanem azért, mert ez a lehetőség, ez a probléma valószínűleg egyikünk fejében sem merült fel.
Ezzel szemben az 5. bekezdés egy hosszas vita, gondolom, alapos megfontolás után került bele a törvénybe, a többség döntése alapján, a kisebbség ellenében, és ilyen módon én ehhez a bekezdéshez nem óhajtok hozzányúlni.
Amit azonban még feltétlenül el kell mondanom, hogyha megnézik az együttes jelentést, a módosító javaslat után a Parlament munkatársai jelzik, hogy ez a módosító javaslat az én indítványomat kioltja. Ez a következőket jelenti: maga a módosító indítvány nem kezelhető módosító indítványként, ugyanis az én szerény, két paragrafusból álló törvénytervezetemet semmilyen pontjában nem javasolja módosítani, úgyhogy elfogadása legfeljebb valamiféle függelékként értelmezhető a két paragrafus mellett.
Elfogadása azzal is jár, hogy mivel az én első paragrafusom elhagyására nincs indítvány, létezne egyfelől az a rendelkezés, hogy módosítjuk az 5. bekezdést egy mondattal, egy mondatrésszel, másrészt létezne egy olyan rendelkezés, hogy az 5. bekezdés maradjon el. Ez egy megvalósíthatatlan rendelkezés természetesen. Ezek után a Parlamentnek, ha nem akar ilyent hozni, egy módja lenne a hiba kiküszöbölésére, hogy az egészet leszavazza. Magyarul nem nyúlnánk hozzá egyáltalán az egész törvényhez.
Én ezek alapján úgy gondolom, hogy ezt a javaslatot csak azt szavazhatja meg, aki a Munka Törvénykönyvét jelenlegi formájában akarja továbbra is látni.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me