ELNÖK (Dornbach Alajos)

Full text search

ELNÖK (Dornbach Alajos)
ELNÖK (Dornbach Alajos): S az Országgyűlés? Szavazzanak! (Megtörténik.) Az Országgyűlés 182 "igen" szavazattal, 23 ellenszavazat és 18 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elfogadta.
A jelentés 23., 24., 25. és 26. pontjai alternatív megoldásokat tartamaznak a törvényjavaslat 7. § (3) bekezdésére. A 23. pontban lévő javaslat egy további új rendelkezést is tartalmaz. A 23. és 26. pontokban lévő javaslatok nem kapták meg a szükséges bizottsági támogatást, de a 26. pontban foglaltról képviselőcsoport kérése alapján határozni kell.
A 23. pont szerint Pap János úr azt indítványozza, hogy a korábban meghatározott célok közül kettőre az alap maximum 1%-a legyen felhasználható, a felhasználás főbb irányait két kivétellel a környezetvédelmi miniszter évenként határozza meg.
A 24. pont szerint Gyurkó János úr javaslata szerint ehhez a közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter véleményét is ki kellene kérni. Török Gábor úr nem javasolja a közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter bevonását. Ugyanakkor a korábban meghatározott célok irányadóak lennének a felhasználás évenkénti céljainak meghatározásánál.
Kiss Róbert úr nem javasolja, hogy a közlekedési miniszternek egyetértési joga legyen a felhasználási irányelvek meghatározásánál.
Tehát először Török Gábor úr javaslatáról határozunk a jelentés 25. pontja szerint. A környezetvédelmi bizottság támogatja. Államtitkár asszony?

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me