SIPOS IMRE, DR. (FKgP)

Full text search

SIPOS IMRE, DR. (FKgP)
SIPOS IMRE, DR. (FKgP) Tisztelt Elnök Úr! Kedves Képviselőtársaim! Tisztelt Miniszter Úr! Köszönöm a beadott interpellációra adott válaszát. Csak néhány mondatban reflektálnék rá.
Magával a válasszal egyetértek, hiszen a válaszban egy kész kormányrendelet kihirdetése előtti állapotról van szó. Ami viszont az én véleményemet alátámasztja, hogy még egyszer beadtam ezt az interpellációt egy év után: ahogyan a kormányrendeletről miniszter úr röviden beszámol, azzal egyáltalán nem vagyok meglégedve. Szerintem nem kielégítő módon rendezték ezeket a kérdéseket.
Egy kitételre szeretném csak a figyelmet felhívni: összehasonlítást tesznek a bánásmódban a Szovjetunióban fogva tartottak, illetve a nyugat-európai országokban fogva tartottak között. A választópolgároktól, akik ebben érintettek, tömegesen kapom a leveleket, amelyekben mind arra hivatkoznak, hogy a nyugat-európai országokban fogva tartott hadifoglyok bánásmódja, ottani körülményeik nem igen voltak különbek, mint a volt szovjetunióbeli hadifoglyok körülményei. Mégis, csak hat hónap az a legkisebb hadifogsági idő, amely után a nyugdíj-kiegészítést kérhetik. Én ezt diszkriminatívnak tartom.
De végül is, a sürgetett kormányrendelet, amely a nyugati hadifoglyok nyugdíj-kiegészítését hivatott rendezni, elkészült – ezért a választ elfogadom. Annyit azért hozzátennék, hogy az igazságügy-miniszter úrhoz beadvánnyal fogok élni ennek a kormányrendeletnek a módosításával kapcsolatban.
Köszönöm szépen.
Határozathozatal

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me