DÉNES JÁNOS (független)

Full text search

DÉNES JÁNOS (független)
DÉNES JÁNOS (független) Képviselő Hölgyek! Képviselő Urak! Köszönöm a szót. Engedjék meg, hogy ismertessem önökkel a Kommunizmus Politikai Foglyainak és Üldözötteinek Nemzetközi Szövetsége I. kongresszusának határozatát: "Mi, Kelet-Európa országainak volt politikai foglyai és üldözöttei, akik túléltük a kommunista önkényuralmat, nem teszünk különbséget nácizmus és kommunizmus között. (Nagy taps.) Felkérjük a világ kormányait, miként elítéltük a nácizmust, ítéljék el a kommunizmust is!"
A… (A felszólaló közelében ülő egyik képviselő megjegyzést tesz.) Mondom a B-t is, uram, köszönöm a kedves segítségét. (Derültség.)
Miközben ez a kongresszus lezajlott, folyt a parlamenti vita és megteremtődött annak a lehetősége, hogy az Alkotmánybíróság ilyen döntéshelyzetbe jusson. Érdekes módon azonban az élet meghökkentő dolgokat produkál. (Zaj.) Tegnap a köztársasági elnök úr beszámolt az Alkotmánybíróság döntéséről, este a TV 2-esen az ország népe, amely a 2-est nézte, láthatta, hogy Wittner Mária által hitelesen, csont-vér valósággal közvetítette az elmúlt 45 év szörnyűségét.
A magam részéről tapasztaltam számtalan kivégzett sorstársam, hazafitársam, társadalmi társam, honpolgártársam révén a justizmordot, a jog halálát! Még a magam esetében is ugyanaz a gyilkos bíró ítélte el Wittner Máriáékat! Tekintettel arra, hogy elégtelenek a bűnüldözés, a társadalomellenesség, a nemzetellenesség rendőrségi körülményei is, hiszen a bűncselekményeknek is csak egy kis hányada sem kerül nyilvánosságra! A bűncselekményeknek csak egy kis hányada érhető tetten, és a bíróság ugyancsak gyatra eszközeivel, a jog gyatra eszközeivel csak több-kevesebb hibaszázalékkal büntethet. Ebből következik, hogy az Alkotmánybíróság intézményesen nem mondhatja ki a jog halálát, mert nem kevesebb történt az Alkotmánybíróság döntésével, mint kimondotta a jog halálát, kimondotta azt, hogy a főbenjáró, emberiségellenes, hazaellenes bűnök üldöztethetők legyenek. (Sic!)
A Parlament és a törvényjavaslat beterjesztője megfogalmazásában valami egész világra szóló, példátlan mérséklettel és humanizmussal kereste meg a jogi megfogalmazását ennek a kérdésnek. Kérem, szembe kell nézzen a társadalom vele, szembe kell nézzen vele ez a Parlament, és szembe kell nézzen vele az egész évezredes magyar jogépítmény, hogy ezt a kérdést megfelelő módon, európai szinten lezárja, és különösképpen tekintettel történelmünk különféle fordulóira és arra az abszolút társadalmi igényre, hogy egyszer s mindenkorra ennek pontot akar tenni a végére.
Hazug az a megközelítés, hogy 900 ezer párttagot akarunk felelősségre vonni. Csak a legfőbb csirkefogókat, csak a legfőbb bűnösöket, a gyilkosokat akarjuk felelősségre vonni! Ha ezzel nem néz szembe a magyar jogszolgáltatás, akkor nem lehet jogállamról beszélni. Engedjék meg, hogy miközben teljes elismeréssel hajtok fejet a köztársasági elnök úr előtt – bizonyára ő is tudja, hogy tagja volt vagy tagja is a Történelmi Igazságtétel Bizottságnak. Ilyen bizottságoknak se szeri, se száma. Az elmúlt időszakban különféle vizsgálatoknak – oral historytól kezdve a POFOSZ történelmi kutatásáig, tudományos, áltudományos… se vége, se hoszsza. Kérem, ezt az utat nem igényli a társadalom. Tudjuk, kik a gyilkosaink – tudjuk, kit kell felelősségre vonni – a jogalkotás és a jogszolgáltatás dolga ebben megfelelő mértékben és közös megnyugvással döntést hozni. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me