MÁDAI PÉTER (SZDSZ)

Full text search

MÁDAI PÉTER (SZDSZ)
MÁDAI PÉTER (SZDSZ) Köszönöm. A téma roppant egyszerű. Végül is lokális, de azt gondolom, egy kicsit szélesebbre tekint. A Quattró Részvénytársaság tavaly ősszel városom Videoton nevű üzemét megvásárolta.
Ez üzem területén fekszik egy szakmunkás középiskola tanműhelye, amely a város évente körülbelül 150–200 gyerekének szakmai képzését biztosítja. Ez a tanműhely olyan területen fekszik, amely állami tulajdon. 1988-ban ezt a tanműhelyt a foglalkoztatási alapból több mint 8 millió forint értékkel korszerű gépekkel szerelte föl a Videoton, ahogy említettem, a foglalkoztatási alapból. Megtörtént a tulajdonváltás, vagy tulajdonosváltás, és ebben a pillanatban a szakmunkásképzés jövője bizonytalanná vált, tudniillik a jelenlegi tulajdonos semmifajta kötelezettséget nem vállal. Ez nyugtalansággal tölti el a város vezetőit is, a szülőket, a gyerekeket, és azt gondolom mindenkit, aki felelősséget érez a jövőjéért.
Azt gondolom azonban – és erre jogosítottak föl a város vezetői –, hogy higgyünk a törvények szellemében és az azokban megfogalmazott társadalmi gondolatban. Ezért nem pereskedéssel, hanem a jog tiszta eszközeivel és a kormánygaranciával szeretnénk megoldást találni. Kérdéseim ehhez kapcsolódva a következők:
1. Hogyan ítéli meg miniszter úr az esetet?
2. A megítélés után milyen elfogadható megoldást kínál a városnak?
3. Ha úgy érzi, hogy ebben az ügyben vannak általános összefüggések, akkor szeretném, ha ezeket az ország nyilvánossága elé tárná.
Kérem a válaszát. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me