ZSIROS GÉZA, DR. (FKgP)

Full text search

ZSIROS GÉZA, DR. (FKgP)
ZSIROS GÉZA, DR. (FKgP) Köszönöm szépen. Egyetlen gondolat csupán. Kívülálló – nem kívülálló. Van ott üzletrész – vagy nincs ott üzletrész. Tételezzük fel, hogy van. De még mielőtt meglett volna, még egy beszavazásra hadd utaljak, hogy menynyire rossz ez a törvény. És még mondhatja Juhász képviselőtársam és mások is.
Felsoroltuk a 6. §-ban, hogy kiket kell vagyonnevesítésben részesíteni. Amit ő se vall, az alapító tagok, illetve azok törvényes örökösei is odakerültek. Ez az a százezer ember. (Juhász Pál: Öt évig tagok voltak?) Öt évig tagok voltak, az is, úgy van. De egy másik törvényhelyen – meg kell keresni, örülnék, ha Lakos képviselőtársam idézné mind a kettőt – felsoroltuk, hogy kiknek kell részjegyet adni. Igaz? (Vargáné Piros Ildikó: Üzletrészt!) Én a részjegyről beszélek, nem az üzletrészről. A részjegyről!
Ott zárójelben szépen betettük a 6. §-t. Tehát ebből mi következik? Akiket a 6. §-ban tárgyaltunk, azoknak mindnek kellett volna adni, ebből eredően mindjárt nincs kívülálló. Nem tudom, értjük-e egymást? (Juhász Pál: Belépteted a szövetkezetbe?) Úgy van! Pontosan! Miért, ott neki nem vagyona van? (Bogárdi Zoltán: Nem!) Hát mije van? Semmije? Ha ez nem vagyon, akkor miért kell neki örökösödési illetéket fizetnie? (Bogárdi Zoltán: Nem ez a kérdés!) Jaj, dehogynem! Vastagon ez! Köszönöm.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me