KÓRÓDI MÁRIA, DR. (SZDSZ)

Full text search

KÓRÓDI MÁRIA, DR. (SZDSZ)
KÓRÓDI MÁRIA, DR. (SZDSZ) Köszönöm, Elnök Úr! Tisztelt Miniszter Úr! A munkanélküliek száma 1990-től napjainkra 30 ezerről közel 700 ezer főre növekedett. A szolidaritási járulékot a munkáltatóknál 1%-ról 7%-ra, a munkavállalóknál 0,5%-ról 2%-ra növelték azért, hogy a munkanélküli-segélyezés finanszírozható legyen.
Ilyen súlyos, nagy anyagi terhet jelentő helyzetben az ön által irányított Munkaügyi Minisztérium nem tudta megszervezni a Foglalkoztatási Alap célszerű, ésszerű és törvényes felhasználását.
Az Állami Számvevőszék 1992. novemberi jelentése szerint a Foglalkoztatási Alap felhasználását 1991-ben az előkészítetlenség, a megbízható információk hiánya, a hatáskörök nem megfelelő gyakorlása, az eszközrendszer működtetésének áttekinthetetlensége, a pénzeszközök szabálytalan, nem kellő hatékonyságú felhasználása és a szükséges ellenőrzés hiánya jellemezte.
Az Állami Számvevőszék jelentése megállapítja azt is, hogy mindezen hiányosságok miatt az ön irányítása alatt álló területen személyi felelősség is megállapítható.
Kérdezem a Miniszter Urat, hogy a személyi felelősségre vonások érdekében megtette-e a szükséges intézkedéseket, mikor, mit és ki ellen? Várom válaszát! (Taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me