ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): (Csenget.) Köszönöm. Kérem szépen, lehet ez ügyben panasszal élni – de határozathozatal közben ennek nincs helye! (Zaj. – Közbekiáltások. – Kósa Lajos: Felháborító! Pártpropaganda folyik a Parlamentben. – Derültség a bal oldalon.)
Nem megyünk bele vitába, kérem! Határozathozatal folytatódik! (Zaj.)
Kérem, a Házszabályok megkívánják, hogy ezt figyelembe vegyék.
Tehát a Glattfelder–Kis Zoltán-féle módosítás ügyében a bizottságok támogatásukat, az előterjesztő támogatását jelentette ki. (Zaj.) Határozathozatal következik. Kérem a szavazatukat – most! (Szavazás. – 188 igen, 0 nem, 2 tartózkodás.)
Még négy szavazatra lenne szükség ahhoz, hogy határozatképesek legyünk. (Zaj.)
Kérem az apparátust, hogy kintről szólítson be képviselőket, és többen – fentről látni – nem szavaztak. (Zaj. – Közbekiáltások.– Gaál Gyula: Én szavaztam, csak a Wekler újságjától nem látszik!)
Kérem képviselőtársaimat, jöjjenek be!
Újból elrendelem a határozathozatalt… (Zaj.) … a Glattfelder–Kis Zoltán-féle módosítás ügyében. A bizottságok támogatják, az előterjesztő támogatja. Kérem képviselőimet, képviselő urakat és hölgyeket, hogy szavazzanak – kivétel nélkül, most! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 198 szavazattal, 1 tartózkodás mellett a módosítást megszavazta.
A 2. pontban Glattfelder Béla és Kis Zoltán, a 3. pontban Jakab Ferenc egymás mellett is elfogadható javaslatot tett a preambulum módosítására. A 2. pont nem kapta meg a szükséges bizottsági támogatást.
Glattfelder Béla és Kis Zoltán javaslatáról szavazunk, a jelentés 2. pontja szerint. A bizottságok nem támogatják. Az előterjesztő?

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me