LAKOS LÁSZLÓ, DR. (MSZP)

Full text search

LAKOS LÁSZLÓ, DR. (MSZP)
LAKOS LÁSZLÓ, DR. (MSZP) Köszönöm a szót, Elnök Úr. Tisztelt Országgyűlés! Én meg vagyok döbbenve azon, hogy nem kívánjuk végrehajtani az általunk hozott törvényt, és akkor itt jogról meg tulajdonról meg egyébről szónokolunk. Én eddig azt tapasztaltam a szövetkezeti közös tulajdonnal való gazdálkodással kapcsolatban, hogy ez még talán rosszabb besorolást kapott itt a Parlamentben, mint az állami vagyon, a magántulajdonról ne is beszéljünk. Hogy ki miért tette és mikor tette és mit tett ezzel kapcsolatban, azt hiszem, ezt részletesen nem kell kifejtenem, mert az itt ülők pontosan tudják.
A szövetkezeti vagyon egy gyanús vagyon, ezzel a Parlament szabadon, a saját törvényeit is megszegve gazdálkodhat.
Szabó képviselőtársam rövid hozzászólásával kapcsolatban szeretném elmondani, hogy ebben a témában sorozatosan ilyen csúsztatásoknak vagyunk kitéve. Nem kívánom azt mondani, merthogy hazugság, mert fontos az, amit Juhász Pál mondott, hogy egy részigazságot mondott el. A jog talaján állva elmondja azt, hogy márpedig ami az övé, azzal rendelkezik. Kérem, ez az egész Ház mind a magyar embereké, vagy a Magyar Köztársaságban élő embereké, mégiscsak megkötött formában rendelkeznek vele. (Szabó János: Ez a csúsztatás!)
Mi a szövetkezeti tulajdon? A társas gazdálkodás formája miatt egy olyan közös tulajdon, ami nemcsak a szövetkezetekben, nemcsak a kolhoz-típusban, hanem a … (Zaj. – Közbeszólás: Ülj már le!)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me