ZSIROS GÉZA, DR. (FKgP)

Full text search

ZSIROS GÉZA, DR. (FKgP)
ZSIROS GÉZA, DR. (FKgP) Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Néhány pontosítást engedjenek meg a Lakos képviselőtársam által elmondottakat illetően.
Az egyik: az Országgyűlés mezőgazdasági bizottsága nem végső esetben kérte ki az érdekképviseletek véleményét, hanem még az előtt kézhez kapta tőlük, mielőtt a Ház elnökéhez eljuttattuk volna, tehát egyidejűleg mellékeltük az érdekképviseletek véleményét a törvényjavaslat eljuttatásával.
Másik téma, amit szintén le kell reagálnom: amikor én említést tettem a mezőgazdasági bizottság üléséről, akkor azt mondtam, hogy a legutóbbi mezőgazdasági bizottsági ülésen elhangzottakról szólok. Nem azt mondtam, hogy a mai megbeszélésen, s a legutóbbin valójában az történt - és ezt Glattfelder képviselőtársam is tanúsíthatja -, amit elmondtam, mármint a múlt heti ülésről szóltam.
Harmadik téma: én a mai megbeszélésről itt e Házban és máshol sem említettem egyetlenegy érdemi dolgot sem. S ezt nem tette meg Lakos képviselőtársam, Kiss Zoltán képviselőtársam se, és hiszem, egyikünk sem, aki ezen a mai megbeszélésen ott volt, mert így etikus. Ha ezt betartottuk, akkor viszont betartottunk mindent. De azt letagadni, és majd utólag bárki mondhatja, hogy ilyen sumák, fű alatti, külön egyeztetések voltak, ez azt hiszem, több lenne, mint hiba.
Következő: felhívom Lakos képviselőtársam figyelmét és másokét is, hogy például Európán belül Németországban a termőföld 70%-a bérleményként kerül hasznosításra, s ezen nem problémázik ott senki. Én hiszem, hogy Magyarországon sem fog. Tehát azok az arányok, amelyekre ő utalt, és amelyek várhatók, nem hiszem, hogy bárkinek gondot jelentenének.
Végezetül: bocsássa meg képviselőtársam, de eszembe jutott egy politikus, és egy kisgazda politikus annak kapcsán, amit ő elmondott, nevezetesen B. Szabó István, aki 1944. november 9-én a következőket írta az egyik magánlevelezésében, hogy az elkövetkezendő választásokon a magántulajdon igenlői fognak kemény harcot folytatni a magántulajdon ellenségeivel szemben. Én annyit mondhatok, hogy erről nem fogok megfeledkezni. (Taps a balközépen.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me