ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönöm. Tisztelt Országgyűlés! A házbizottság korábban hozott általános érvényű állásfoglalása alapján javaslom az önálló indítvány napirendre tűzését. Határozathozatal következik. Most kérem szavazatukat. (Szavazás. Szórványos taps a bal oldalon.)
Az Országgyűlés 124 szavazattal, 62 ellenében, 32 tartózkodás mellett az önálló indítványt napirendjére tűzte.
Az előterjesztők kérték sürgős tárgyalásbavételét is. Most erről kell szavaznunk. Most kérem állásfoglalásukat a sürgősség kérdésében. (Szavazás. Taps a bal oldalon.)
Az Országgyűlés 105 szavazattal, 66 ellenében, 30 tartózkodás mellett a javaslat tárgyalására kimondta a sürgősséget.
Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy a Kormány kivételes és sürgős eljárást kérve benyújtotta az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. törvény módosítását indítványozó törvényjavaslatát 11480-as számon. A kivételes eljárásban történő sürgős tárgyalásról a jövő héten döntünk.
Bejelentem továbbá, hogy a Kormány benyújtotta a polgári és politikai jogok nemzetközi egyezségokmányának második fakultatív jegyzőkönyve megerősítését indítványozó országgyűlési határozati javaslatát a 10809-es számon.
Ugyancsak benyújtotta a HM RADAR Rádiótechnikai Részvénytársaságot terhelő haditechnikai műszaki fejlesztésekre adott juttatások visszafizetésének elengedését indítványozó országgyűlési határozati javaslatát a 11339-es számon.
Az egyes előterjesztések bizottsági tárgyalási rendjéről a csütörtöki ülésnapon tájékoztatom önöket.
Tisztelt Országgyűlés! A házbizottság múlt heti ülésén egyetértés alakult ki abban, hogy mostani ülésünkön - az átrendezett ülésnapokra és a Parlament időgazdálkodására figyelemmel - nem kerül sor interpellációk és kérdések elmondására. Ugyanakkor jövő heti ülésünkön megnövelt időkeret áll majd képviselőtársaink rendelkezésére.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me