JUHÁSZ PÁL (SZDSZ)

Full text search

JUHÁSZ PÁL (SZDSZ)
JUHÁSZ PÁL (SZDSZ) Köszönöm, Elnök Úr. Nagyon röviden szólok, hiszen teljesen világos, hogy mi egyetértünk ezzel a törvényjavaslattal. A költségvetési törvény módosításaképpen már ennek megfelelő javaslatot terjesztettünk mi is elő. Itt azonban látnunk kell azt, hogy a rendelkezésre álló összeg erősen korlátos: mintegy 2 milliárd forint; ha még egyéb forrásokat is hozzákapcsolnak, akkor sem sokkal több, mint 2 milliárd, amit fel lehet használni. Ezért rendkívül fontos, hogy ne kegyosztás vagy ne "aki kapja, marja" alapon kerüljön be a forgalomba a pénz.
Mi nagyon célszerűnek tartjuk, hogyha éppen a hiányossá vált szolgáltatási rendszerbe, a vállalkozási hálózatfejlesztési politikába kapcsolódnak be az állami támogatások, hogy ne csupán egy-egy ember vagy egy-egy csoport életlehetőségeit szélesítsük ezzel, hanem minél szélesebb kör tudjon bekapcsolódni ebbe a dologba.
(18.40)
Ennek érdekében két dolgot nagyon fontosnak tartunk. Az egyik az, hogy a végrehajtási vagy minisztériumi rendeletben, amelyben majd megfogalmazódik a pályázat módja és az odaítélés kritériumai, nagyon világos játékszabályok legyenek, ennek kialakításában lehetőleg minél inkább az érdekszervezetek — kamara, hasonlók — legyenek jelen. Nemcsak egyszerűen azért, hogy a szabályok több ember okossága által alakuljanak ki, hanem azért is, hogy a közvetítő, az értelmező közege meglegyen ennek, és megfelelően tájékozódni tudjanak a mögöttes meggondolásokban az esetleges pályázók.
A másik oldalról nagyon fontosnak tartjuk, hogy ez a dolog tudatos inspirálója legyen az új együttműködéseknek, azoknak az együttműködéseknek, amelyek a mezőgazdaság újjáépülése szempontjából fontosak. Tehát olyan vállalkozások — mindegy, hogy egyéni vagy társas vállalkozások — jussanak elsősorban hozzá, amelyeknek léte a környezetük létének stabilizálásához is hozzájárul. Ezért az üzleti szerződések, az esetleges egyezségek segítő, pozitív diszkriminációs feltételek legyenek a pályázatok elbírálásánál. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me