ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönöm. Kérdezem az Országgyűlést — ismét emlékeztetve a kétharmados többségi szavazat szükségességére —, kívánja-e az előterjesztés kivételes eljárással történő tárgyalását. Kérném szépen a határozathozatalt kiírni. (Megtörtént.) Most kérem szavazatukat a kivételes eljárással történő tárgyalás kérdésében. (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés 232 szavazattal 3 ellenében, 1 tartózkodás mellett a tárgyalást kivételes tárgyalásként fogadja el.
Tisztelt Országgyűlés! A Házszabály 49/C. §-ának (1) bekezdése alapján az alkotmányügyi bizottságot jelölöm ki az előterjesztés vitájának folytatására.
Kormányunk az előző előterjesztéssel összefüggésben kivételes eljárást kérve benyújtotta az előadóművészek, a hangfelvételt előállítók és műsorsugárzó szervezetek védelméről szóló, 1961-ben Rómában létrejött nemzetközi egyezményhez való csatlakozást kimondó országgyűlési határozati javaslatot a 14373-as számon.
Megkérdezem Balsai István igazságügy-miniszter urat, az előterjesztés előadóját, kíván-e szólni — jelzi, hogy nem kíván.
Megkérdezem az Országgyűlést — ismét figyelmeztetve a kétharmados többség szükségességére —, egyetért-e az előterjesztés kivételes eljárással történő tárgyalásával. Most kérem szavazatukat a kivételes eljárás ügyében. (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés 221 szavazattal 11 ellenében, 2 tartózkodás mellett elfogadta a kivételes tárgyalási keretben történő vitát.
A Házszabály 49/C. §-ának (1) bekezdése alapján ugyancsak az alkotmányügyi bizottságot jelölöm ki az előterjesztés vitájának lefolytatására.
Döntés bizottsági indítvány sürgős tárgyalásáról

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me