SÓVÁGÓ LÁSZLÓ, DR. a kijelölt önkormányzati bizottság előadója:

Full text search

SÓVÁGÓ LÁSZLÓ, DR. a kijelölt önkormányzati bizottság előadója:
SÓVÁGÓ LÁSZLÓ, DR. a kijelölt önkormányzati bizottság előadója: Elnök Úr! Tisztelt Ház! A javaslat maga és a hozzá benyújtott két módosító indítvány is meglehetősen rövid, úgyhogy úgy gondolom, én is megengedhetem, hogy igen röviden szóljak erről a témakörről. Magát a javaslatot nem is kívánom ismertetni, hisz a miniszter úr ezt részletesen megtette.
A bizottsághoz két módosító indítvány érkezett, mindkettőt Zsebők Lajos, a Magyar Demokrata Fórum országgyűlési képviselője nyújtotta be.
Az első számú javaslata szerint az árak a szabad ár kategóriájába kerülnének, javasolja a képviselő úr, viszont nyomatékosan elmondta a bizottsági ülésen is, hogy szabad ár alatt nem az árak korlátlan lehetőségét érti. Úgy képzeli el, hogy az önkormányzatok, mint a közművek, a vízi közművek tulajdonosai maguk is beleszólhatnak az árak alakításába, mert hisz a vízi közműveket üzemeltető társaságoknak legnagyobb tulajdoni részét birtokolják.
A képviselő úr másik javaslata szerint, ha műszakilag egységesek a rendszerek, akkor az érintett önkormányzatoknak közösen kell megállapodniuk az árban, illetve tett egy kiegészítő javaslatot, amely szerint az árak — az általuk megállapított árak — egy időpontban, azonos időpontban lépjenek hatályba.
A bizottság mindkét javaslatot megvizsgálta. Egyébként magát a témakört több ülésen át tárgyalta. Egyik javaslat sem kapta meg az egyharmados többséget, és azt javasolja az önkormányzati bizottság, hogy a Kormány által javasolt előterjesztést fogadja el a Parlament. Köszönöm figyelmüket. (Szórványos taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me