G. NAGYNÉ DR. MACZÓ ÁGNES (FKgP)

Full text search

G. NAGYNÉ DR. MACZÓ ÁGNES (FKgP)
G. NAGYNÉ DR. MACZÓ ÁGNES (FKgP) …amikor az áldemokrácia teljesen lelepleződött, a miniszterelnök úr azt a kijelentést tette a méltán felháborodott közvélemény előtt, hogy több ilyen szerződésre más környező országokkal nem kerül sor. A társadalom teljesen jogosan háborgott, hisz demokrácia címén előzetesen elhallgattak előle megint mindent, kész helyzet elé állították, hogy saját belügyeibe se tudjon beavatkozni.
Sajnos, azóta folyamatosan jelentek meg a külügyi tárca részéről olyan nyilatkozatok, amelyekben újra a határok váltak a diplomáciai tárgyalások középpontjává, mintha kizárólag ettől függne a közép-európai népek, de különösen a magyarság emberhez méltatlan sorsának megoldása. Egyszer már elhitették s elrendezték a dolgokat azzal, hogy a proletár internacionalizmus megszüntet minden nemzeti kisebbséget. Teljesen érthetetlen és téves az olyan külügyi diplomácia, amely egyrészt a határok nélküli Európáról beszél, ugyanakkor a határok válnak mégis a kisebbségi jogok garantálásának zálogává.
A magyarság békés szándéka evidencia. Ezt senki sem vonhatja kétségbe. A történelem bebizonyította, hogy a magyar kérdés nem vagonkérdés, nem határkérdés, hanem evangéliumi kérdés. Ami az igazság őrzését, képviseletét és emberi tartást jelent. Sajnos, az ukrán alapszerződés megkötésénél mindkettő hiányzott.
Kérem az államtitkár urat, hogy a Parlamentnek felelős Kormány elképzeléseit a készülendő szerződésekkel kapcsolatban fejtse ki, és tájékoztassa megbízóját, a magyar társadalmat, melyek azok az alternatívák, amelyek a miniszterelnök úr ígérete szerint eltérnek az ukrán—magyar alapszerződéstől. Köszönöm. (Dénes János tapsol.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me