HATVANI ZOLTÁN, DR. (SZDSZ)

Full text search

HATVANI ZOLTÁN, DR. (SZDSZ)
HATVANI ZOLTÁN, DR. (SZDSZ) Tisztelt Miniszter Úr! Félreérthetett, én nem mondtam, mert nem is úgy volt, hogy a tervek az én befolyásomra készültek volna el. Hiszen ott valóban már a terveket néztük. Én a találkozás kezdeményezését mondtam az interpelláció egyik első eredményének.
Nem is ez a lényeg most.
Nagyon vegyes érzelmekkel hallgattam az ön válaszát, mert hol azt éreztem, hogy halotti beszédet mond ön e felett a csodálatos, szép, nagyon hasznos és fontos víztározó fölött, hol pedig úgy éreztem, hogy talán remény lesz arra, hogy megoldás szülessen.
Nem vagyok teljesen nyugodt, miniszter úr, ezért sajnos nem tudom elfogadni válaszát. Úgy tudom, a tervek alapján mintegy 70-80 millió forint — az ottani szakemberek mondták — kellene ahhoz, hogy megvalósuljon, elkészüljön az a megoldás, amely elég hosszú időre biztosítaná azt, hogy ott ne legyen további eliszaposodás.
Ön felsorolt nagyon sok problémát, amelyeket az előző szervek, hivatalok vagy akár a kormányok követtek el, valóban ez így igaz. Tudok az iszapfogó megspórolásáról vagy elsikkasztásáról. Tudok arról, hogy talán megalapozatlanul építették oda ezeket a víkendházakat.
De akárhogy vesszük, ezek a problémák, ezek az események meg nem történtté már nem tehetők, ez a tó ott van és óriási nemzeti kár volna, ha ez a felbecsülhetetlen érték tönkremenne. Ez pedig tönkremegy, ha nagyon sürgősen, 1994 elején ezeket a munkálatokat nem végzik el. A Kormány elé való terjesztést nagyon jó lett volna konkrétan hallani, mert már most kellene nagyon rövid időn belül a Kormány elé terjeszteni ezt a megoldási javaslatot. Mert a tónak nem kell egy év, és már nem lehet vele mit csinálni. Sajnos, válaszát, miniszter úr, nem tudom elfogadni. (Taps.)
Határozathozatal

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me