SCHAMSCHULA GYÖRGY, DR. közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter:

Full text search

SCHAMSCHULA GYÖRGY, DR. közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter:
SCHAMSCHULA GYÖRGY, DR. közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter: Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Hölgyeim és Uraim! A pécsi körzeti műsort a Magyar Televízió igényei szerint a pécsi, a nagykanizsai és a csávolyi adók sugározzák a tv 2-es program keretében. A pécsi és a nagykanizsai adók Somogy megye területének legalább 80%-ában biztosítják a vétel lehetőségét. Ezen adók ellátási zónájába nem tartozik bele Somogy megyének Fonyódtól Siófok felé eső Balaton-parti övezete, mintegy 10-20 kilométer szélességben, ahol a tévé vételi lehetőségét a Kab-hegyi adó hivatott biztosítani.
Kedvező időjárási viszonyok esetén előfordulhat, hogy a nagykanizsai adás a névleges ellátási zónán kívül is vehető. Ez azonban csak időszakos jelenség, amelyért garancia nem vállalható.
Az adók frekvenciakijelölése miatt ugyanakkor kizárt az eshetősége annak a képviselő úr által véleményezett korlátozó körülménynek, hogy a Kab-hegyi adó sugárzása elnyomná a nagykanizsai adót.
A képviselő úr azon kérdésére, hogy mi módon szüntethető meg a legrövidebb időn belül a probléma, a következő megoldás kínálkozik. A pécsi körzeti műsorral ellátatlan területek önkormányzatai felkérik a Magyar Televíziót arra, hogy kétszeresére növelje a körzeti adások időtartamát, hogy lehetőség legyen minden adó ellátási körzetében a leginkább érdekelt két körzeti műsor továbbítására. Mivel a műszaki feltételek megteremthetők, ezért nincs különösebb akadálya annak, hogy a Magyar Televízió így rendelje meg a műsorszórási szolgáltatást az Antenna Hungáriától.
A feltett kérdésre tehát a válaszom lényege: a képviselő úr által említett ügyben nem a minisztériumnak, hanem az érintett önkormányzatoknak kell a szükséges lépéseket megtenniük. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me