GAÁL ANTAL, DR. (MDF)

Full text search

GAÁL ANTAL, DR. (MDF)
GAÁL ANTAL, DR. (MDF) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! A közelmúltban interpelláltam a környezetvédelmi miniszterhez a Balaton védelme tárgyában. Akkor úgy az interpellációmban, mint a miniszteri válaszban fölsorolásra kerültek azok a dolgok, amelyek megoldásra várnak a Balaton védelme kérdésében. Itt, ezek között említettük mint nagyon fontos dolgot, a halászat-horgászat viszonyát, két szempontból.
Az egyik lényeges szempont a Balaton mint természetes tó eredeti állapotának a helyreállítása. Itt volna nagyon nagy szerepe a halászat-horgászat viszonya rendezésének.
A másik, amire ki kell térnem, az idegenforgalom, amelynek a jelentőségét — azt hiszem — nem kell különösebben hangsúlyoznom. Sajnálatosan nagyon lerövidült a balatoni idegenforgalmi szezon. Manapság talán négy-öt hétről beszélhetünk, és a tó eredeti állapotának és a halállományának a helyreállításával olyan lehetőség lenne a balatoni elő- és utószezon, tavasz és ősz turizmusának a fellendítésére, ami beláthatatlan haszonnal és következményekkel járna az idegenforgalom szempontjából.
Mai interpellációmnak a tárgya tehát ez. A Földművelésügyi Minisztériumnak, illetve ennek a tárcának azt a kérdést tenném fel, hogy a múltkor elhangzott, a környezetvédelmi tárca által teendő lépések, illetve a készülő balatoni törvény kapcsán a szaktárca, a földművelésügyi tárca mit tud hozzátenni, illetve mennyiben járulna hozzá ahhoz — ami az ő kompetenciájába tartozik, hiszen a halászat mint főosztály ennél a tárcánál működik —, hogy ebben a kérdésben megoldást találjunk. Várom az államtitkár úr válaszát.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me