TOMPA SÁNDOR (MSZP)

Full text search

TOMPA SÁNDOR (MSZP)
TOMPA SÁNDOR (MSZP) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! 1992-ben már november 6-án elfogadta az Országgyűlés az 1992. évi Vagyonpolitikai Irányelveket. Az 1993. évi költségvetés benyújtásával párhuzamosan megkaptuk a '93. évi Vagyonpolitikai Irányelveket is. Ennek parlamenti tárgyalásának megkezdésére, a miniszteri expozéra csak '93. november 2-án került sor. Ez nem is volna baj, ha lehetne tudni, hogy közben mi van a hatályos Vagyonpolitikai Irányelvekben.
Éppen az ön expozéjának hallgatásakor került a kezembe a Heti Privinfo néven ismert népszerű újság. A benne lévő egyik felhívás olvasásakor gyanút fogtam: lehet, hogy már vannak érvényes Vagyonpolitikai Irányelvek? Ennek alátámasztására, csak nagyon röviden:
Egy november 9-i számot forgatva a 6., 7., 9., 10., 16. oldalakon találtam olyan privatizációs felhívást, amely a hatályos Vagyonpolitikai Irányelvek szerint kívánja szabályozni a munkavállalói tulajdonszerzést.
A november 16-i, 29. számban szintén — a 7., 8., 9. és 14. oldalon — található hasonló pályázati felhívás.
Mind a két számban található olyan is, amely a 71/1992. számú országgyűlési határozatra utal mint hatályos Vagyonpolitikai Irányelvekre.
Kérdezem ezek után a miniszter urat:
Érvényesek-e ön szerint 1993-ban a tavalyi évben elfogadott Vagyonpolitikai Irányelvek, amelyek 1992-re voltak hatályosak?
Milyen kedvezményeket vehetnek igénybe a pályázatokon részt venni akaró dolgozók, ha nincs is erre az évre érvényes Vagyonpolitikai Irányelv?
(14.10)
És harmadik kérdésként szeretném megkérdezni, hogy nem tartaná-e miniszter úr inkább azt célszerűnek, hogy a dolgozói tulajdonszerzés szabályait önállóan, törvényi szabályozás keretei között oldjuk meg, tekintettel arra, hogy áttekintve a három Vagyonpolitikai Irányelvet, amelyről említést tettem, gyakorlatilag ezek a szabályok évek óta változatlanok. Várom miniszter úr válaszait! Köszönöm szépen. (Szórványos taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me