SOÓS KÁROLY ATTILA, a költségvetési, adó- és pénzügyi bizottság elnöke:

Full text search

SOÓS KÁROLY ATTILA, a költségvetési, adó- és pénzügyi bizottság elnöke:
SOÓS KÁROLY ATTILA, a költségvetési, adó- és pénzügyi bizottság elnöke: Elnök Úr! Tisztelt Ház! A költségvetési és az önkormányzati bizottságnak most, a szünetben tartott együttes ülésén arról az ügyről kellett döntenie, hogy egy önkormányzatnál téves elszámolás történt, és valójában 72000 forinttal több pénz illeti meg ezt az önkormányzatot, mint amennyi nála el volt számolva.
Természetesen mindannyiunk számára világos, hogy egy kis önkormányzatnál ez a pénz nagyon is számít. De a két bizottság együttes ülésén nagy hangsúllyal vetődött fel az a kérdés, hogy miképpen lehetne a jövőben elejét venni annak, hogy ilyenfajta módosítások az utolsó pillanatban történjenek. Valószínűleg az Állami Számvevőszéknek kellene a vizsgálatait más módszerrel, teljes körre kiterjedően, más időbeosztásban elvégeznie.
A probléma azért nem egyszerű, mert ehhez az Állami Számvevőszéknek bizonyára sokkal több pénzre lenne szüksége és nagyobb apparátusra, hogy így tudjon működni. (Közbeszólás a jobb oldalról: Helyes!) A bizottság természetesen végül is — miután itt tényleg hiba történt — a hiba korrigálását támogatta, mégpedig nemcsak a költségvetési, hanem az önkormányzati bizottság is.
Szeretném még megjegyezni, hogy felmerült egy további hiba valószínűsége is. Itt Dabas községről van szó, amelyik egyébként is ismert … (Dr. Fodor István: Város!) …, és ennél az ügynél súlyosabb ügyekből ismert az utóbbi időben, ahol minden valószínűség szerint történt egy elszámolási hiba. De ennek a pontos természetét napokig tartana feltárni, és a zárszámadást most nem tudnánk szavazni, ha ebbe belemennénk.
(17.20)
Voltak olyan álláspontok — mellesleg az én álláspontom is az volt —, hogy jobb lenne a zárszámadást elhalasztani emiatt, de ezt egyik bizottság többsége sem támogatta, az önkormányzati bizottságból speciel senki sem támogatta. A két bizottság együttes javaslata tehát az, hogy a zárszámadásról most megtörténhet a szavazás, és ennek a problémának a megoldása majd később, más módon fog megtörténni. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me