MÁDI LÁSZLÓ (FIDESZ)

Full text search

MÁDI LÁSZLÓ (FIDESZ)
MÁDI LÁSZLÓ (FIDESZ) Köszönöm, Elnök Úr, a szót. Nagyon röviden csak egy módosító indítvány mögé szeretnék néhány érvet felsorakoztatni és arra kérni képviselőtársaimat, hogy a személyijövedelemadó-törvény szavazásánál lehetőség szerint támogassák ezen módosító indítványt.
A módosító indítvány 13577-es számon lett benyújtva, Varga Mihály képviselőtársam nyújtotta be, és alapvetően azt célozza meg, hogy legfeljebb az összjövedelem 15%-ig minimum tízéves lekötésű nyugdíj- és életbiztosítások adóalap-csökkentése elfogadható legyen.
A módosító indítvány indoka egészen prózai: több nyugati országban ismerik a hosszú távú megtakarítások ösztönzésének ezt a formáját ahhoz, hogy a gazdaság stabilan tudjon működni, ahhoz, hogy a megtakarítások a gazdaság élénkítését és az államháztartás stabilitását is szolgálják, hiszen nyugati országokban ezen megtakarítások jórészben a központi költségvetés hiányát finanszírozzák nagyon sok esetben, hiszen hosszú távú befektetésekről van szó, tehát hogy ezen funkciókat be tudja tölteni az élet- és nyugdíjbiztosítás, ahhoz állami segítségre is szüksége van megítélésünk szerint. Azonkívül a módosító indítvány hatása részben megjelenne még az inflációban is, mérsékelné azt, mérséklő hatást fejtene ki, és egyértelműen a stabilitás és a biztonság elemét vinné be a gazdaságpolitikába, amely olyannyira hiánycikknek számít a jelenlegi gazdaságpolitikai gyakorlat szerint.
Ez a terület nyilvánvalóan szoros összefüggésben van a társadalombiztosítással, és ez lehetőséget teremtene részben a korábbi pénztártörvény keretén belül és azon túlmenően is a hosszú távú megtakarítások ösztönzésére, és a kötelező társadalombiztosításra nehezedő súly csökkenését is lehetne ezzel némileg szolgálni.
Tisztelt képviselőtársaim! A 13577-es számú, Varga Mihály képviselőtársam nevével fémjelzett módosító indítvány támogatását kérem önöktől. Köszönöm szépen a figyelmet. (Szórványos taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me