KUNCZE GÁBOR (SZDSZ)

Full text search

KUNCZE GÁBOR (SZDSZ)
KUNCZE GÁBOR (SZDSZ) Köszönöm, Elnök Úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Sajnálatosnak tartom, hogy egy külföldi lapban megjelent nyilatkozat, amelynek a tételes szövegét valószínűleg nem ismerik a koalíciós pártok még, illetve a nyilatkozat körülményeit sem, egy levél formájában kerül úgy a Parlament elé, hogy a köztársasági elnök urat közvetlenül erről nem keresték meg, és nem adják meg számára a lehetőséget, hogy erre a nyilvánosság előtt elhangzott levélre azonnal a nyilvánosság előtt válaszolni tudjon. (Közbeszólás a jobb oldalról: Hol?)
Másrészt szeretném helyesbíteni Kónya Imrét annyiban, hogy ő felolvasott egy idézetet a köztársasági elnök nyilatkozatából, amellyel a koalíciós képviselők egyetértenek; természetesen az idézetnek csak az egyik felét olvasta fel, ezért én most felolvasom a másik felét is. Az idézet a következőképpen hangzik: "Az ellenzéket megfosztották a lehetőségtől, hogy tömegtájékoztatási eszközökön keresztül az emberekhez fordulhasson." (Közbeszólás a bal oldalról: Óriási! — Derültség és taps a bal oldalon.) Ez, tisztelt képviselőtársaim, ha önök figyelemmel kísérik a Rádióban és a Televízióban történteket, és figyelemmel kísérik az országban történtekről beszámoló hírműsorokat, attól tartok, könnyedén igazolható, és egyre inkább igazolható lesz, ha az események ebben a mederben folynak tovább, amelybe önök terelték, mindenféle egyeztetés nélkül, noha mi többször elmondtuk, hogy ezekre az egyeztetésekre készen állunk.
(15.10)
Hadd emlékeztessek arra, hogy önök sem a vizsgálóbizottságról nem voltak hajlandók pozitívan állást foglalni, sem nem támogatták a médiatörvény újbóli Parlament elé kerülését. Márpedig ezek azok a parlamentáris módszerek, amelyekkel ez a párbeszéd lefolytatható, és amelyekkel az a helyzet, ami a Rádióban és Televízióban kialakult, rendezhető. Amíg önök ezekről a kérdésekről nem hajlandók tárgyalni, addig azok a megjegyzéseik, amelyek azt mondják, hogy önök készek a párbeszédre, valótlanok, nem állják meg a helyüket; kár ezeket itt, a Parlament előtt elmondani, amikor az ország nyilvánossága egyébként tudja, hogy nem reálisak ezek a kijelentéseik. (Derültség a jobb oldalon.) Ilyen irányban szíveskedjenek a közeljövőben mozdulni. Köszönöm a figyelmüket! (Taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me