MIHÁLY ZOLTÁN, DR. (MDF)

Full text search

MIHÁLY ZOLTÁN, DR. (MDF)
MIHÁLY ZOLTÁN, DR. (MDF) Nem lesz hoszszabb, Elnök Úr. Az a meggyőződésem kezd kialakulni, hogy ez a Kormány bármit csinál, az soha nem fog tetszeni. Nem tetszik, ha értékes vállalatokat kárpótlási jegyért értékesítünk magyar tulajdonosoknak, mert úgymond, az államháztartás hiányának pótlására a külföld felé is tudtuk volna értékesíteni.
(19.40)
Az se tetszik, ha külföldiek felé értékesítjük a magyar vállalatokat, mert akkor meg a magyar befektetők és a magyar tulajdonosok maradnak tulajdon nélkül. Én nem tudom, hogy egyáltalán mit kellene csinálni, hogy tessék. (Bejczy Sándor: Hazamenni! — Derültség.) Nagyon jó javaslat volt egyébként.
Megértem bizonyos mértékben ellenzéki képviselőtársaimat, hogy nem támogatják ezt a javaslatot, hiszen kitetszik, hogy kormányzati szerepre készülnek, és félnek attól, hogy ezt a terhet nekik kell — úgymond — megvalósítani. Ne féljenek ettől! Ne féljenek ettől, mert mi nem készülünk arra, hogy ezt a kormányzati szerepet átadjuk.
Viszont nem vagyok meggyőződve arról, hogy azok a nagymamák, akik annak idején a FIDESZ-t támogatták, azok ugyanígy tapsikolnak ennek az — úgymond — ellenzéki magatartásnak. Mert azért rájuk is kellene gondolni, azokra, akik ebből a kárpótlásból kimaradtak, és biztos vagyok benne, hogy az utolsó pár évüket nagyon nagymértékben segítené, könnyebbé tenné ez a kárpótlási jegy, még akkor is, ha értékesítésre kerül a részükről. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me