HACK PÉTER, DR. (SZDSZ)

Full text search

HACK PÉTER, DR. (SZDSZ)
HACK PÉTER, DR. (SZDSZ) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Pénzügyminiszter Úr! Azt, hogy a házbizottságban mi hangzott el, nem tudom, azt viszont tudom, hogy ezen a plénumon mi hangzott el a múlt héten is. Ezt a miniszter úr is megismerhetné a jegyzőkönyvekből, bár idáig nem nagyon vett részt a költségvetési vita tárgyalásain, de a jegyzőkönyvek rögzítik. Több képviselő itt, a Parlament plénumán elmondta, hogy mi lenne a Kormánnyal szembeni elvárható tisztességes magatartás, az, hogy a Kormány mint Kormány benyújtja a módosító indítványokat. Ezt elmondta Kuncze Gábor az SZDSZ frakcióvezetője, elmondta Békesi képviselő úr és más képviselők is. A múlt heti vitában arra hivatkoztak, hogy azért nem mondják el a felszólalásaikat, mert a Kormány álláspontja nem ismert.
A Kormány álláspontja az nem egy aláíratlan levél, az nem egy aláírás nélküli előterjesztés, a Kormány álláspontja a Házszabálynak megfelelően benyújtott kiegészítő költségvetési javaslat — ahogy ezt már számtalan esetben más törvények vonatkozásában megtette a Kormány, hogy pontosított javaslatot adott be, hogy megváltoztatta a saját eredeti előterjesztését és más formában benyújtotta, hogy ez a mi Kormányunknak a Kormány által vállalt álláspontja.
Nem azt kértük, hogy a Kormány kommentálja az egyes módosító javaslatokat, mert ezt eddig is megtette minden javaslatnál, és a végszavazásnál el fogja mondani, hogy melyek lesznek azok a módosító javaslatok, amiket a Kormány támogat, és melyek nem.
Mi azt kérjük, hogy a Kormány tegye világossá a politikáját, és nem azt, hogy képviselői módosító javaslatoknak álcázva saját javaslatát, elrejtve ezzel a saját felelősségét, ráhárítsa a kormánypárti képviselőkre. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon. — Dr. Szigethy István jelentkezik.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me