DÉNES JÁNOS (független)

Full text search

DÉNES JÁNOS (független)
DÉNES JÁNOS (független) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Végtelenül sajnálom, hogy tulajdonképpen föladom azt a lehetőséget az elnök úrnak, hogy rögtön meg is vonja a szót, mégpedig azért, mert nem a részletes vita szabályai szerint kívánok hozzászólni.
Tekintettel arra, hogy a tárgy, amiben most mi részletes vitát kívánunk folytatni, egy illuzionizmusnak a része, egy olyan intézményes félrevezetésnek alkotmánybírósági szinten való tárgyalása, ami a magyar Parlament által hozott törvényt, a Zétényi—Takács-féle törvényt, amely alapul vette történelmi hagyományainkat és valós történelmi eseményeinket, mely szerint Magyarország 1944. március 19-étől kezdve megszállt ország, és ezt az időszakot jogorvosolni kívánt, a Parlament által törvényként elfogadott törvényt az Alkotmánybíróság a törvény rangjáról lerúgta, és most ennek egy tizedtöredékét a Parlament jelen ellehetetlenült ciklusában benyújtja hipokrita, álszent módon, azzal a biztos meggyőződéssel, hogy ebben a parlamenti ciklusban ebből már így sem, úgy sem, amúgy sem lehet semmi. És ott van a hatalmas nagy kérdő- és felkiáltójel, hogy mit fog ez ügyben tenni majd a következő Parlament.
Ennek a jóslásába nem bocsátkozom, de ennek a felelősségére a tisztelt Ház figyelmét igenis felhívom, mert, kérem szépen, nem jogászként, hanem egyszerű, tisztességes magyar állampolgárként, hatelemis szinten lemérhető, hogy ezt, ami előttünk fekszik, színleg sokan okolják, de a legjobban okolók is abszolút szándékolják meggátolni.
(10.20)
Ezzel a ténnyel kell szembenézni a tisztelt Háznak akkor, amikor bölcs tanácsát az Alkotmánybíróságnak és az igazságügy-miniszter úrnak megfogadja, hogy a részletes vitában egyáltalán részt vesz. Elnök úr, köszönöm a türelmet, hogy meghallgattak.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me