MÓZS JÓZSEF (KDNP)

Full text search

MÓZS JÓZSEF (KDNP)
MÓZS JÓZSEF (KDNP) Köszönöm, Elnök Úr! Ez egy ilyen nap, hogy most összetorlódtak a kérdések, igyekszem röviden feltenni.
Tisztelettel kérdezem Szabó Iván és Balsai István miniszter urakat, miért nem került még mindeddig a Parlament elé a biztosítási törvény tervezete, amely ismereteim szerint 1992 novemberében már elkészült, és decemberben húsz ország szakmai képviselői már angolul meg is vitatták. Ki a felelős azért, hogy ezen ország befektetési szempontjából fontos szakterületen még másfél évvel a kormányhatározat után sincs egy, a magyar és nemzetközi viszonyoknak egyaránt megfelelő törvényünk?
Ki a felelős azért, hogy a biztosítási törvény nem az önkéntes biztosítópénztárakról szóló törvénytervezettel együtt került megtárgyalásra, holott a két javaslat szorosan összefügg.
Miért nem lehet végre a törvény szellemében az osztrák biztosítók magyar biztosítottjainak helyzetét rendezni?
Mindez több tízezer ember sorsát érintő, illetve a két ország kapcsolatait, a rendezésig hátrányosan befolyásoló kérdés, ami biztonságpolitikai szempontból sem kívánatos. Tisztelettel kérdezem a miniszter urakat, mikorra tudják vállalni, hogy el is jut a Parlamenthez egy réges-régen készen lévő törvénytervezet? Köszönöm szépen. (Szórványos taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me