PASZTERNÁK LÁSZLÓ (MSZP)

Full text search

PASZTERNÁK LÁSZLÓ (MSZP)
PASZTERNÁK LÁSZLÓ (MSZP) Köszönöm a szót, Elnök Úr. Tisztelt Képviselőtársak! Tisztelt Államtitkár Úr! Az 1992-ben életbe lépett új munkaügyi rendelkezések előrevetítették — mint ahogy az akkori vitánál mi jeleztük —, hogy a munkaügyi bíráskodás megerősítésre szorul, ha az ott elfogadott törvényeket annak rendje szerint és elfogadható módon végre kívánjuk hajtani. Látható volt, hogy a munkaügyi pereket fellebbezési szinten elbíráló fővárosi, illetve megyei bíróságokra különösen nagy teher hárul a végrehajtás kapcsán. A munkavállalók bizonytalanságát nem csupán a gazdasági és szociális terhek, a munkahelyük lehetséges elvesztése okozza napról napra, hanem az elhúzódó perekkel egyre kiszolgáltatottabbá válnak, és nő a jogbizonytalanságuk is, ami ebből a fölösleges procedúrából rájuk hárul, és beláthatatlanná teszi a peres ügyek lezárhatóságát, illetve lezárását is.
Tisztelettel kérdezem ezért államtitkár úrtól:
1. Van-e áttekintésük a munkaügyi perek és fellebbezések számának növekedéséről, átfutásuk időtartamáról?
2. Milyen rendkívüli intézkedéseket kívánnak tenni annak érdekében, hogy a munkaügyi bíróságokon felgyülemlett ügyekben minél előbb döntések születhessenek?
3. Milyen hosszabb távú intézkedéseket kívánnak tenni annak érdekében, hogy a munkaügyi perek, különösen a fellebbezések elbírálása elfogadható időn belül történjék?
Tisztelettel várom államtitkár úr válaszát.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me