PASZTERNÁK LÁSZLÓ (MSZP)

Full text search

PASZTERNÁK LÁSZLÓ (MSZP)
PASZTERNÁK LÁSZLÓ (MSZP) Igen. Tisztelt Államtitkár Úr! Én tudom, hogy az előző kérdésemmel összefügg ez a kérdés is, de annyiban különálló is, hogy egy érvényben lévő igazságügyi miniszteri rendelet szerint a munkaviszonyból származó perekben a munkavállalóknak nem kell illetéket fizetni.
Ugyanakkor olyan hírek keringenek — és nem tudom, hogy mennyire megalapozottak ezek a hírek —, hogy a miniszter úr asztalán egy olyan tervezet van, amelyik ezt a helyzetet megszüntetné és a munkaügyi perekben az illetékmentességet eltörölné.
Én úgy hiszem, hogy az előző kérdésemhez ez annyiban is csatlakozik, hogy a kormányzat, illetve az illetékes minisztériumok egy csapásra megoldanák azt a nagyszámú elmaradást a pereket illetően, amelyikről itt tájékoztatást kaptunk, mert hisz a munkavállalók egy jelentős része az illetékmentesség eltörlése által egyszerűen nem lennének abban a helyzetben, hogy munkaügyi perekkel próbáljanak igazságot szerezni vélt vagy jogos sérelmüknek.
Ebből fakadóan én arra szeretném az államtitkár urat kérni, hogy nyugtassa meg mindazokat, akik az ügyben érintettek — vagy bármelyik munkavállaló érintett lehet —, hogy ezt a helyzetet nem kívánják megszüntetni és az illetékmentességet továbbra is fenn kívánják tartani. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me