ELNÖK (Dornbach Alajos)

Full text search

ELNÖK (Dornbach Alajos)
ELNÖK (Dornbach Alajos): Tisztelt Országgyűlés! Kérem a képviselő hölgyeket és urakat, foglalják el a helyüket! Folytatjuk az Országgyűlés munkáját!
A tárgysorozat szerint sorra kerülnek a kérdések és az interpellációk. Tájékoztatom önöket, hogy több előre bejelentett interpellációt a képviselők nem tudnak elmondani, vagy mert a megszólított miniszter távol van és a helyettesítése nem megoldható, vagy maguk a képviselők kérték különböző okokból, hogy interpellációjukat későbbi időpontban mondhassák el. Erre figyelemmel a mai napon feltehetően korábban befejeződik az interpellációk tárgyalása, és ebben az esetben még a l6 órai szünet előtt elkezdődnek a határozathozatalok.
Tájékoztatom önöket, hogy az Országgyűlés ügyrendi bizottsága állásfoglalást alakított ki az interpellációk visszavonásának a kérdésköréről. A bizottság általános érvénnyel megállapította, hogy a képviselő az interpellációját annak elhangzása előtt bármikor visszavonhatja. Ha a visszavonásra az interpelláció elhangzása után kerül sor, akkor az interpelláltat változatlanul megilleti a válasz joga, és ebben az esetben a Házszabály vonatkozó rendelkezéseit lehet és kell alkalmazni. Tehát, tisztelt Országgyűlés, az ügyrendi bizottság állásfoglalása tárgyában később, amikor a határozatképesség helyreállt, visszatérünk és a Ház állásfoglalását fogom kérni.
Most következnek a kérdések. Elsőként Iván Géza képviselő úr. Nincs jelen? (Dr. Iván Géza nincs az ülésteremben. — Dr. Schamschula György: Nem is akar kérdezni semmit!)
Következik Mádi László képviselő úr a Fiatal Demokraták Szövetségének képviselőcsoportjától, aki kérdést kíván feltenni a pénzügyminiszterhez Kisbetétesek esete a csődbe ment takarékszövetkezettel címmel. Képviselő urat illeti a szó.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me