ELNÖK(Dornbach Alajos)

Full text search

ELNÖK(Dornbach Alajos)
ELNÖK(Dornbach Alajos): Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés! Következik a határozathozatal. A benyújtott módosító javaslatokról együttes jelentést kaptak kézhez 12611-es számon, és kiegészítő jelentést 12756-os számon. A határozathozatal az alapjelentés sorrendjét követi.
Felhívom figyelmüket, hogy a benyújtott módosító javaslatok elfogadásához, illetőleg a törvény egészének elfogadásához az Alkotmány 56. § (3) bekezdése értelmében a jelen lévő országgyűlési képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges.
Az 1. pontban lévő javaslatot az előterjesztő visszavonta.
A 2., 7., 11., 17., 22., 23., 27., 28., 29., 42., 45., 46., 60., 63., 68., 69., 70., 78., 87., 91., 97. és 99. pontokban az emberi jogi bizottság normaszöveg érintett helyein a névelő használatát korrigálja, mondatszerkezeti, szórendi változtatásokat javasol, nyelvtani végződéseket pontosít, illetőleg a szöveget hiányzó írásjelekkel kiegészíti. A javaslatok egyike sem érinti a törvényjavaslat tartalmát, csupán nyelvhelyességi javításokról van szó. Egyik indítvány sem része alternatíváknak, így nincs akadálya annak, hogy valamennyi javaslatról együtt szavazzunk. Az alkotmányügyi bizottság a normaszöveg nyelvtani javítását valamennyi esetben támogatja. Az önkormányzati bizottság minden olyan esetben támogatja, ahol a bizottság állást foglalt. Épp ezért kérdem miniszter urat, illetve államtitkár urat, egyetért-e a módosító javaslatokkal.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me