DÉNES JÁNOS (független)

Full text search

DÉNES JÁNOS (független)
DÉNES JÁNOS (független) Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Országgyűlés! Most, amikor a Horváth Béla képviselőtársam által benyújtott módosító javaslatot tárgyaljuk, és ugyanakkor szemben, a Parlament előtt egy tüntetés tényével állunk szemben, akkor engedje meg a tisztelt Ház, hogy miután ennek a törvényjavaslatnak körülbelül 10 milliárd forintos vonzata van, sőt, egyes vélekedők szerint a következménye kiszámíthatatlan, én a tisztelt Házat emlékeztessem arra, hogy a magam részéről olyan javaslatot tettem, ami nem kerül pénzbe, csupáncsak tisztességbe, és megfelel az ezredéves európai keresztény erkölcsnek és jogalkotásnak.
Ha jól emlékeznek, az 1020-as törvény tárgyában azt a javaslatot tettem, hogy ha kárpótlásról, kártérítésről beszélünk, az első lépés a legkézenfekvőbb, hogy a tulajdonjogot visszaírjuk annak a nevére, akitől a földet elrabolták. Ezt a tisztelt Ház méltatlanul, a tartózkodás szintjén — jegyzőkönyv van róla, kétharmados tartózkodáson felül — nem engedte a Ház napirendjére. A tisztelt Háznak most, ebben az órában ezzel az elvtelen magatartással kell szembenéznie, és azzal a ténnyel, hogy tüntetnek a Parlament előtt, és azzal a ténnyel, hogy az általános vita szintjén megemlíthessem, hogy most pénzügyi akadályokra hivatkozva kívánnak meghiúsítani olyan kárpótlási igényt, amely az elrabolt vagyonnak egytizedét jelentené.
Én az általános vita keretében ezt kívánom a tisztelt Ház figyelmébe ajánlani, és miután fölöttünk van az Alkotmánybíróság mint bunkó az elmúlt rendszerből… (Derültség a jobb oldalról.) …, a részletes vitában nem kívánok felszólalni. (Zaj. Szórványos taps.) Köszönöm a szót, elnök úr.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me