SIPOS IMRE, DR. (FKgP)

Full text search

SIPOS IMRE, DR. (FKgP)
SIPOS IMRE, DR. (FKgP) Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Miniszter Úr! Az interpellációt ez év április 29-én nyújtottam be, azóta némi változás történt az ügy előremenetele érdekében. De a térség jó információja érdekében azért az interpellációmat felteszem, és várom szíves válaszát.
Választókerületem, a Somogy megye 6-os számú választókerület — Nagyatád és Barcs térsége — minden szempontból az elmaradott, hátrányos helyzetű térségek közé tartozik. Úgy az infrastruktúra a legalacsonyabban fejlett szinten van. Ennek égető problémája a telefonhelyzet minél gyorsabb és minél korszerűbb technológiával való megoldása. A községekben jelen pillanatban kézi kapcsolású telefonközpontok működnek, amelyek nagyon sok esetben használhatatlanok. Különösen a sürgősségi hívások, így a délután 4 óra utáni hívások szinte teljességgel lehetetlenek. Örömmel tapasztaljuk, hogy Barcs és Nagyatád telefonellátottsága jelen pillanatban kielégített. A városok környékén lévő községek azonban borzasztó alacsony szintű telefonhálózattal rendelkeznek.
Kérdésem, és egyben a kérésem is: szíveskedjen tájékoztatni, hogy a két város környékén található falvakban mikorra várható hasonló színvonalú telefonhálózat kiépítése. Marad-e a 6-os számú választókerületben olyan község, amely nem kerül be a crossbar telefonhálózatba, és ha igen, akkor mikorra várható a térség teljes mértékű crossbar telefonhálózatának kiépítése? Meggyőződésem ugyanis, hogy megfelelő telefonhálózat nélkül ez a térség hátrányos helyzetéből nem tud kiemelkedni. (Taps.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me