SZABÓ LUKÁCS (MIÉP)

Full text search

SZABÓ LUKÁCS (MIÉP)
SZABÓ LUKÁCS (MIÉP) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőház! A szabad demokraták szónokának az Alkotmánybíróság döntésével kapcsolatos állásfoglalására kívánok reagálni. És minthogy már belementünk a mesedélutánba, hadd kezdjem én is így.
Arról kívánt meggyőzni bennünket a szabad demokraták jeles képviselője, hogy a bárány az farkas. Ugyanis egyszer már eljátszották az Alkotmánybíróság döntésével kapcsolatban ugyanezt, amikor a médiák elnökének kinevezése volt napirenden, akkor az Alkotmánybíróság a köztársasági elnök úr véleményét egyértelműen alkotmánysértőnek nyilvánította. És mit mondott ezzel szemben a szabad demokraták akkori szónoka? Hogy lám, az Alkotmánybíróság igazat adott a köztársasági elnök úrnak.
Most is ugyanerről a helyzetről van szó. Fehéren-feketén leírta az Alkotmánybíróság, kinyilatkoztatta, hogy nem volt alkotmánysértő a bírósági elnökök megválasztásának a módja. Őszintén szólva vártam, hogy a szabad demokraták egyik képviselője, aki engem is megtámadott annak idején ez ügyben, ismét a Parlament és az ország nyilvánossága előtt meg fog követni. Mert ez mindeddig nem következett be, azt gondoltam, hogy pallérozott formáját kívánja választani a megkövetésnek. De most már be kell látnom, hogy tévedtem, és ezzel együtt sem tudom azt elfogadni és nem tudok azonosulni azzal, hogy a fehér fekete lenne, illetve a bárány farkas. Köszönöm szépen. (Szórványos taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me