ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönöm. Tisztelt Országgyűlés! Kormányunk sürgős tárgyalást kérve benyújotta a HUNGALU Részvénytársaság járadékfizetési kötelezettségének részbeni elengedését indítványozó határozati javaslatát a 9776-os számon. Kérdezem az Országgyűlést, egyetért-e ennek sürgős tárgyalásba vételével. Határozathozatal következik. Kérem, fáradjanak a helyükre, és most szavazzanak! (Megtörténik.) Köszönöm.
Az Országgyűlés 214 szavazattal, 10 tartózkodás mellett a javaslat tárgyalására kimondta a sürgősséget.
Bejelentem, hogy Kormányunk benyújotta a szakképzésről szóló törvényjavaslatát 9019-es számon, illetve az illetékekről szóló törvény módosításáról rendelkező javaslatát 9793-as számon.
Bejelentem továbbá, hogy a környezetvédelmi bizottság önálló indítványt nyújtott be a nemzeti környezet- és természetpolitikai koncepció kidolgozásáról 10029-es számon.
Új önálló indítványokat nyújtottak be következő képviselőtársaim:
Horváth Lajos, a Magyar Demokrata Fórumból a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény módosításáról a 9933-as számon;
Vastagh Pál, Horn Gyula és Lakos László a Magyar Szocialista Pártból a kárpótlással és a mezőgazdaság átalakulásával kapcsolatos törvényjavaslatok tágyalásának ideiglenes elhalasztásáról a 10028-as számon;
Pál László a Magyar Szocialista Pártból az állami részvétellel működő alapítványokról a 10086-os számon.
A házbizottság legutóbbi állásfoglalása alapján, figyelemmel arra, hogy a frakciók kialakíthassák álláspontjukat, a képviselői önálló indítványok napirendre tűzéséről jövő heti ülésünkön határozunk.
A költségvetési bizottság jelentést nyújtott be A kedvezményes lakáshitel-kamatok 1990-ben történt emelése ellen címmel immár második alkalommal benyújtott népi kezdeményezés napirendre tűzése tárgyában. A bizottsági jelentést 10081-es számon kapták kézhez képviselőtársaim. Ugyancsak annak érdekében, hogy a frakciók kialakíthassák álláspontjukat, a napirendre tűzésről jövő héten döntünk.
Bejelentem továbbá, hogy az autózással kapcsolatos állami bevételek elszámoltatása, illetve a gépjárművek kötelező felelősségbiztosításának parlamenti ellenőrzése tárgyában benyújtott népi kezdeményezéssel kapcsolatos álláspont és határozati javaslat előkészítése érdekében az alkotmányügyi és a költségvetési bizottság közös albizottságot hozott létre. Az egyes előterjesztések bizottsági tárgyalási rendjéről a bizottsági elnökök holnap reggeli ülését követően tudom tájékoztatni önöket.
Képviselőtársaink újabb interpellációkat és kérdéseket nyújtottak be. Megkérem Tóth Sándor jegyzőt ezek sorrendjének ismertetésére.
Interpellációk és kérdések ismertetése: Tóth Sándor jegyző

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me